Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Αθώοι για τα επεισόδια της 28ης Οκτωβρίου οι έξι κατηγορούμενοι


Αθώα τα έξι άτομα τα οποία κατηγορούνταν για συμμετοχή στα επεισόδια της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη τα οποία ματαίωσαν την στρατιωτική παρέλαση αναγκάζοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια να αποχωρήσει.....
 

Οι έξι κατηγορούμενοι, ανάμεσά στου οποίους και τέσσερις οπαδοί του Ηρακλή, κάθισαν στο εδώλιο αντιμετωπίζοντας τις πράξεις της παράνομης βίας και της προσβολής στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Στο εδώλιο κάθισε και ένας αστυνομικός ο οποίος αθωώθηκε τελικά για το αδίκημα της προσβολής στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας δια παραλείψεως. Ο αστυνομικός κατηγορείται για το γεγονός ότι δεν προχώρησε σε συλλήψεις παρά το γεονός ότι εκείνη την ώρα βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία.
Οι έξι βασικοί κατηγορούμενοι ομολόγησαν στην πλειονότητά τους ότι προέβησαν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και στα μέτρα του Μνημονίου. Παράλληλα, οι φίλαθλοι του Ηρακλή, όπως είπαν, θέλησαν επιπλέον να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τον υποβιβασμό της ποδοσφαιρικής τους ομάδας. Ωστόσο, αρνήθηκαν ότι φώναζαν υβριστικά συνθήματα κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας κι ότι εμπόδισαν -όπως κατηγορούνταν- τη διέλευση του τμήματος των έφεδρων αξιωματικών που αποπειράθηκε να παρελάσει.
Το δικαστήριο δέχθηκε τους ισχυρισμούς τους και τους αθώωσε για όλες τις πράξεις. Σε ό,τι αφορά τον αστυνομικό, το δικαστήριο έκρινε ότι με δεδομένη την πολυάριθμη παρουσία των διαδηλωτών ήταν αδύνατο να προβεί σε συλλήψεις. Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται άλλα 11 άτομα για το αδίκημα της παράνομης βίας. Πρόκειται κυρίως για συνδικαλιστές από διάφορους επαγγελματικούς κλάδους. Η δικογραφία για την περίπτωσή τους διαχωρίστηκε και βρίσκεται στα χέρια αντιεισαγγελέα Πλημμελειοδικών για χαρακτηρισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...