Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Αστυνομικοί και υπάλληλοι του Υπ. Πολιτισμού στην φύλαξη των μουσείων



Την ίδρυση ομάδας για την ασφάλεια των μουσείων της χώρας, η οποία θα απαρτίζεται από στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού και από επίλεκτα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας με εμπειρία στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος....


Ενημερώνοντας την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής σχετικά με τη φύλαξη και των αρχαιολογικών χώρων και των ελληνικών μουσείων, ο υπουργός Πολιτισμού είπε πως αυτή η μικτή ομάδα έχει ήδη καταλήξει σε δέσμη άμεσων αλλά και μεσοπρόθεσμων μέτρων για την καλύτερη φύλαξη των μουσείων και για την ασφάλειά τους.
Στα μέτρα αυτά, αυτά περιλαμβάνονται η ενίσχυση εποπτείας και ελέγχου τους, η ταχύρυθμη εκπαίδευση των υπαλλήλων από στελέχη της ΕΛΑΣ, η έκδοση εγχειριδίου με τις διαδικασίες ασφάλειας, καθώς και αναβάθμιση των συστημάτων ασφαλείας.

 Αναφερόμενος στο πρόσφατο συμβάν της κλοπής των εκθεμάτων στο αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας, ο κ. Γερουλάνος μίλησε αφενός για «πολύ σοβαρό πλήγμα», αφετέρου εξέφρασε τη σιγουριά ότι θα αποδοθούν ευθύνες εκεί όπου ανήκουν.
«Δεν θέλουμε να δούμε τέτοια κρούσματα πουθενά ξανά, αλλά θα πρέπει να λειτουργούμε με την ιδέα, ότι πάντα κάτι τέτοιο θα σχεδιάζεται, γι’ αυτό και λαμβάνουμε τα μέτρα αυτά», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Πολιτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...