Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Δεν έρχονται οι Γερμανοί εφοριακοί

Δεν έρχονται οι Γερμανοί εφοριακοίΔεν έρχονται Γερμανοί εφοριακοί στην Αθήνα.
Η απάντηση του γερμανικού Συνδικάτου Εφοριακών (DSTG), στην απόφαση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να στείλει στην Αθήνα 160 Γερμανούς εφοριακούς προκειμένου να ενισχύσουν τον ελληνικό φορολογικό μηχανισμό, ήταν ξεκάθαρα αρνητική.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του DSTG, η οποία μάλιστα αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από την ΑΣΚΙ Εφοριακών, οι Γερμανοί εφοριακοί υπογραμμίζουν ότι η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα γνώσης της φορολογικής νομοθεσίας. Τόσο απλά, σύμφωνα με το news247.gr
Εντούτοις, λένε οι Γερμανοί «υστερεί σε ότι αφορά την πολιτική βούληση για αποτελεσματικές μεταρρυθμίσεις φορολογικών νόμων, στις εισπράξεις φόρων και προπάντων στις κατακρατήσεις φόρων και την αποτροπή και πάταξη της φοροδιαφυγής».
Επομένως, ως πρωταρχικό πρόβλημα, οι εφοριακοί της Γερμανίας, μίας χώρας της οποίας το σύστημα λειτουργεί σχεδόν τέλεια, αναγνωρίζουν την έλλειψη πολιτικής βούλησης αλλά και τους «σκουριασμένους» φορολογικούς νόμους.
Επιπλέον αναφέρουν ότι υπάρχει έλλειψη υποδομών στην Ελλάδα και αντιπροτείνουν να σταλούν Έλληνες εφοριακοί και ελεγκτές επιχειρήσεων στην Γερμανία προκειμένου να παρακολουθήσουν τον τρόπο εργασίας των Γερμανών συναδέλφων τους και να αποκτήσουν την απαραίτητη τεχνογνωσία.
«Αυτή η διαδικασία αφήνει στη χώρα την αξιοπρέπεια της και δίνει τη σωστή βοήθεια μετατρέποντας την σε αυτοβοήθεια», σημειώνει το γερμανικό Συνδικάτο Εφοριακών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...