Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2012

Χαράτσι μέσω ΔΕΗ, τέλος!


Το ειδικό τέλος μετά από 120 μέρες που θα μένει απλήρωτο θα μεταφέρεται στις εφορίες.
Αυτό είπε  νωρίτερα ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΔΕΗ Κ.Στεριώτης. Το ρεύμα θα κόβεται μόνο οταν το ποσό του λογαριασμού του ρεύματος και των Δημοτικών τελών που είναι απλήρωτο ξεπερνάει το ποσό του ειδ.τέλους (χαρατσιού) του 2011 (Α+Β δόση). Βεβαια το χαράτσι δεν χαρίζεται αφου μεταφέρεται στις ΔΟΥ. Όμως και ο εκβιασμός "αν δεν πληρώσεις σου κόβω το ρευμα" δεν τους πέρασε. Και δεν τους πέρασε γιατί κάποιοι τρελοί άρχισαν έναν αγώνα που κινητοποίησε ένα κομμάτι του λαού που πιστεύει στην τρέλα ή που δεν είχε άλλο τρόπο. Όσο κι αν προσπαθήσουν να θάψουν το γεγονός και να υποτιμήσουν τη σημασία του, αυτό που έγινε δείχνει απλά ότι όταν ο λαός συσπειρώνεται, οργανώνεται και παλεύει, ο αγώνας του δεν πάει χαμένος. Ο,τι κι αν λένε, κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος!

 Να θυμίσω ότι οι επιτροπές που είχαν δημιουργηθει έκαναν πραγματικά σπουδαία δουλειά. Εβγαλαν, τύπωσαν και μοίρασαν σε όσους περισσότερους μπορούσαν τις αιτήσεις-δηλώσεις άρνησης πληρωμής, οργάνωσαν συγκεντρώσεις, συζήτησαν με όσους μπορούσαν και εξήγησαν τι συμβαίνει και τι μπορεί να γίνει. 
 
Κινητοποίησαν κόσμο στις γειτονιές με συγκεντρώσεις παραστάσεις στους Δημους και στα τοπικά γραφεία της ΔΕΗ. Οργάνωσαν ομάδες περιφρούρησης για να αποτραπεί η διακοπή από συνεργεία και προειδοποίησαν οτι θα παλέψουν με όποιο τρόπο μπορούν για να μην κοπεί το ρεύμα σε κανέναν. Και το σπουδαιότερο έκαναν κόσμο να πιστέψει στον εαυτό του και στη δύναμή του. 
 
Σε αυτή την πιστη βοήθησαν και μερικοι αιρετοί άρχοντες, όπως και ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, κ. Βασίλειος Ζορμπας, τον οποίο ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ για την συμπαράσταση. Να θυμόμαστε παντα οτι αυτο το αντισυνταγματικό χαρατσι, προτάθηκε απο ... συνταγματολόγο! Να είμαστε σε ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ. Ο αγώνας δεν τελείωσε...
tamgr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...