Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Η παγίδα με τη... μερική πληρωμή του λογαριασμού της ΔΕΗ!


Σε… παγίδα προς τους καταναλωτές εξελίσσεται η υπόθεση με το ειδικό τέλος ακινήτων, το λεγόμενο χαράτσι της ΔΕΗ.
Πολίτες που, μέχρι πρότινος, θεωρούσαν πως ήταν σε θέση μέσα από ένα ΑΤΜ ή ακόμα και τα ταμεία της ΔΕΗ να καταβάλουν μονάχα το ποσό που αντιστοιχούσε στην κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος και όχι τον ειδικό φόρο, φαίνεται να…
παγιδεύτηκαν.

Τα χρήματα που κατέθεταν δίνονταν και για το χαράτσι, με αποτέλεσμα να φαίνονται απλήρωτοι οι λογαριασμοί του ρεύματος!


Η παραπάνω αποκάλυψη έχει προκαλέσει την οργή των καταναλωτών καθώς και του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου που ετοιμάζεται να απαντήσει με παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι αλλά ακόμα και με εξώδικο.

Παράλληλα, ενώ χιλιάδες άτομα σε όλη την επικράτεια, καταθέτουν δικαιολογητικά για να απαλλαγούν από το φόρο, λόγω, μεταξύ άλλων, αναπηρίας ή χαμηλού εισοδήματος, ουδείς γνωρίζει αν οι αιτήσεις τους θα ληφθούν τελικά υπόψη από τους αρμοδίους ή αν έπεσαν θύματα παραπλάνησης από το υπουργείο Οικονομικών που διεκδικούσε πίστωση χρόνου από όσους διαμαρτύρονταν για το χαράτσι.

Ο διευθυντής διανομής της ΔΕΗ, κ. Γιώργος Κουρλετάκης, επαναλαμβάνει, για ακόμα μια φορά ότι η ΔΕΗ δεν προχωρά σε διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος στα νοικοκυριά που δεν έχουν εξοφλήσει λογαριασμούς με το ειδικό τέλος ακινήτων.

Οι διακοπές της ηλεκτροδότησης αφορούν επαγγελματίες και μεγαλοοφειλέτες.
cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...