Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ - ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ


Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ  Νίκολα Γκρούεφσκι αναμένεται να έχει ο Πρωθυπουργός  Λουκάς Παπαδήμος στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής σήμερα στις Βρυξέλλες.  Η συνάντηση αυτή έρχεται μετά από σχετική επιστολή που έστειλε ο κ. Παπαδήμος...
στον κ. Γκρούεφσκι στα μέσα Φεβρουαρίου. Στην επιστολή ο έλληνας Πρωθυπουργός προέτρεπε τον σκοπιανό ομόλογό του να διαπραγματευθεί ουσιαστικά για το όνομα της γείτονος χώρας μέσω του ΟΗΕ.
Ειδικότερα, απαντώντας σε επιστολή του Πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ της 22ας Ιανουαρίου που του επιδόθηκε από την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Τεούτα Αρίφι, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωνε «για τη δέσμευση της Ελλάδας υπέρ της συνέχισης και της ενίσχυσης της μακροχρόνιας πολιτικής της για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή».

Ως προς το ζήτημα της ονομασίας, ο κ. Παπαδήμος υπογράμμιζε την πάγια θέση της Ελλάδας «ότι θα πρέπει να επιλυθεί μέσω ουσιαστικών διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών» και στο πλαίσιο αυτό καλούσε τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ «να εργαστείτε με εποικοδομητικό τρόπο προς την επίτευξη αυτού του στόχου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...