Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2012

Σπιτικό φαγητό για όλους με 2,5 ευρώ στο Μενίδι


Σπιτικό φαγητό για όλους με 2,5 ευρώ στο ΜενίδιΗ ανάγκη του κόσμου για φθηνά τρόφιμα οδήγησε σ’ έναν πρωτοποριακό θεσμό του δήμου Αχαρνών και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης, προκειμένου να εξασφαλίσουν προσιτό οικονομικά «Γεύμα για όλους».
Στην πλατεία του δημαρχείου Αχαρνών έχει στηθεί ένα κιόσκι, όπου οι δημότες μπορούν τις καθημερινές να προμηθεύονται σπιτικό φαγητό σε χαμηλή τιμή, μόλις 2,5 ευρώ ανά μερίδα. Η
συγκεκριμένη πρωτοβουλία απευθύνεται σε όλους και δεν απαιτείται η εγγραφή σε κάποια λίστα.
«Υπήρχαν εδώ και καιρό έντονα τα σημάδια των ανθρώπων που προσπαθούσαν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της σίτισής τους. Ο δήμος σ’ αυτήν την οικονομική συγκυρία δεν μπορούσε να προσφέρει πολλά πράγματα στις οικογένειες που έχουν ανάγκη σίτισης. Για το λόγο αυτό καταλήξαμε στην παροχή γευμάτων με πολύ χαμηλό αντίτιμο», εξηγεί ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΑ, Σταύρος Κοπαλάς.
Ο δήμος προχώρησε σε πρόσκληση ενδιαφέροντος και η τελική επιλογή της επιχείρησης έγινε με γνώμονα τη χαμηλή τιμή, αλλά και τις πιστοποιημένες με HACCP και ISO υπηρεσίες.
Η συγκεκριμένη εταιρεία προσφέρει καθημερινά, από τις 11 το πρωί ως τις 3.30 το μεσημέρι, έξι διαφορετικά φαγητά, σε ειδική συσκευασία προκειμένου ο ενδιαφερόμενος να τα πάρει σπίτι του. Το μενού εναλλάσσεται καθημερινά και περιλαμβάνει κυρίως λαδερά, όσπρια, κρέας και ζυμαρικά.
Με το συγκεκριμένο θεσμό ανακουφίζονται, κυρίως, ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, εργαζόμενες μητέρες, πολύτεκνοι, αλλά και άνθρωποι χωρίς οικογένεια. Υπολογίζεται ότι ήδη στις πρώτες ημέρες λειτουργίας του θεσμού εξυπηρετούνται καθημερινά 80-100 άνθρωποι, αναφέρει το iefimerida.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...