Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

ΚΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ

  Η φίλη μου η Λίλα , φιάχνει αυτή την υπέροχη συνταγή για κεκάκια! Είναι θεικά σας διαβεβαιώ, φιάξτε τα και εντυπωσιάστε τους πάντες!

Ευχαριστούμε Λίλα για τη συνταγούλα σου!

ΚΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ





Υπέροχα και πολύ αρωματικά λεμονένια κεκάκια!
ΥΛΙΚΑ
2+3/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 κ. γλ. baking powder
3/4 κ. γλ. σόδα
1/2 κ. γλ. αλάτι
1/2 κούπας γιαούρτι
1/4 κούπας γάλα
1 1/2 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού
4 κ. γλ. χυμό λεμόνι
3/4 κούπας βούτυρο
3/4 κούπας μέλι
1/4 κούπας ζάχαρη
3 αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει, ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά.
Αν το μέλι είναι πολύ πηχτό το ζεσταίνουμε λίγο και το ρίχνουμε και αυτό μέσα στο μίγμα συνεχίζοντας το χτύπημα.
Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking, το αλάτι και τη σόδα .
Ρίχνουμε στα αυγά το γιαούρτι και το γάλα και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το αλεύρι.
Τέλος ανακατεύουμε στο χυλό το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού.
Αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένες  θήκες για muffins.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 175 βαθμούς φούρνο για 20 περίπου λεπτά κάνοντας το τεστ της οδοντογλυφίδας.
Βάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν και τα γλασσάρουμε.

ΓΛΑΣΟ

1 κούπα βούτυρο
1/4 κούπας μέλι
1 1/2 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού
3 - 4 κούπες άχνη ζάχαρη
7 - 8 κ. σούπας χυμό λεμόνι
Χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει. Ρίχνουμε μέσα το μέλι, το ξύσμα και το μισό χυμό.
Προσθέτουμε σιγά σιγά την άχνη μέχρι να πετύχουμε ένα σφιχτό γλάσο που δεν τρέχει.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...