Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Έχετε σώας τας φρένας;

Σφοδρή κόντρα ξέσπασε σήμερα το πρωί στη Βουλή μεταξύ του Γιώργου Καρατζαφέρη και του Ευάγγελου Βενιζέλου. «Φοράγαμε πάλι χειμερινά κοστούμια όταν ήταν εδώ ο πρωθυπουργός. Ήρθαν ξανά και ο πρωθυπουργός δεν έρχεται στην αίθουσα. Ο καθένας έχει τους φόβους...
του», είπε ο Γ. Καρατζαφέρης και ρώτησε «πόσο κομψό φαίνεται να επαναλαμβάνεται η θέση για μείωση της ελληνικής κυριαρχίας από Γιούνκερ και Μέρκελ».

«Η εθνική κυριαρχία έχει κόστος. Συνήθως την ταυτίζουμε με την εθνική ανεξαρτησία και ακεραιότητα», απάντησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι εάν η Ελλάδα θέλει να είναι εθνικά κυρίαρχη και ανεξάρτητη θα πρέπει πραγματικά να είναι ισότιμο μέλος της ΕΕ και της ευρωζώνης. «Πρέπει να πούμε αλήθειες, ότι ναι, έχει περιοριστεί η δημοσιονομική και εθνική κυριαρχία. Είναι δύσκολο να στέκεσαι στην ευρωζώνη όταν είστε δανειζόμενος», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος είπε ότι πρέπει να δείξουμε ότι μπορούμε να είμαστε αξιόπιστοι και ότι μπορούμε να σταθούμε.
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης εξαπέλυσε επίθεση στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας: «Δεν υπάρχει κόμμα, δεν υπάρχει λαϊκή ανταπόκριση. Είστε στο 19%. Πώς νομιμοποιείστε; Υπάρχει αλλοίωση στην ουσία του πολιτεύματος».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τόνισε ακόμα: «Να σηκωθείτε να φύγετε. Ποιος είπε ότι εάν φύγετε εσείς θα πάμε σε εκλογές; Μπορούμε να πάμε σε σύνθετη κυβέρνηση. Ο κ. Παπανδρέου θέλει να φύγει και δεν μπορεί».

Απαντώντας ο κ. Βενιζέλος τόνισε: «Ο κ. Καρατζαφέρης έχει τη σπάνια ικανότητα να χειρίζεται οφθαλμοφανής και κορυφαίες αντιφάσεις. Ο κ. Καρατζαφέρης κάλεσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να ρίξουν την κυβέρνησή τους. Είμαι βέβαιος ότι αυτό θα χαλυβδώσει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ».

Στην κόντρα μπήκε και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος απευθυνόμενος στον Ευάγγελο Βενιζέλο είπε: «Έχετε σώας τας φρένας;». 

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...