Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Κύμα καταλήψεων ξεκινά από τη Δευτέρα στα Δικαστήρια όλης της χώρας.

Έρχονται καταλήψεις στα δικαστήρια όλης της χώρας


Κύμα καταλήψεων ξεκινά από τη Δευτέρα στα Δικαστήρια όλης της χώρας.

Όπως δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος των Δικαστικών Υπαλλήλων, Χρήστος Λυμπερόπουλος κατά τη διάρκεια της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων θα αρχίσουν από τη Δευτέρα τρίωρες καταλήψεις σε όλα τα δικαστήρια χωρίς ωστόσο να ανακοινώσει περισσότερα γι αυτό.


«Δεν θα πούμε το πρόγραμμα γιατί είναι αντάρτικο… μπαίνουμε στην Επανάσταση… είμαστε σε πόλεμο κοινωνικό και ελάτε να μας συλλάβετε», είπε απευθυνόμενος στους δικαστές, δίνοντας το στίγμα των προθέσεών τους.


Ο κ. Λυμπερόπουλος πρόσθεσε με νόημα προς τους δικαστικούς λειτουργούς από τους οποίους καταχειροκροτήθηκε «Αυτά που δεν μπορείτε να κάνετε εσείς λόγω Συντάγματος θα τα κάνουμε εμείς… δεν θα πάρουμε δικογραφίες στο σπίτι μας, το ίδιο σας καλούμε να κάνετε κι εσείς… για μας τίθεται θέμα επιβίωσης δεν θα φοβηθούμε τις ποινικές διώξεις».


Ο κ. Λυμπερόπουλος τόνισε πως οι δικαστικοί υπάλληλοι είναι αντίθετοι στην επέκταση του ωραρίου καθώς δεν δέχονται να δουλεύουν περισσότερο και να πληρώνονται λιγότερο.


Από την πλευρά των δικαστών ο πρόεδρος της Ένωσης Χαράλαμπος Αθανασίου, έκανε λόγο για προσπάθεια που γίνεται να στραφεί ο κόσμος εναντίων τους, επαναλαμβάνοντας πως έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες μειώσεις. Αναφερόμενος στο θέμα των αναδρομικών είπε ότι αφορούν αποδοχές από το 2003 έως το 2006 και πως δεν φταίνε οι δικαστές που οι κυβερνήσεις δεν κατέβαλαν τις αποδοχές τους.


«Είμαστε αποφασισμένοι να μεταβάλουμε ριζικά των τρόπο απονομής της Δικαιοσύνης αν η κυβέρνηση εξακολουθεί να μας αντιμετωπίζει με αυτόν τον τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.


Με αυτή τη δήλωση εκτιμάται ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν ακόμη και σε λευκή απεργία εφόσον γίνουν τελικά οι περαιτέρω περικοπές στις αποδοχές τους.


Ο κ. Αθανασίου δέχθηκε ότι η Δικαιοσύνη υπολειτουργεί μόνο από άποψη χρόνου και όχι ποιότητας. Ενώ απέφυγε να πάρει θέση για την επέκταση του ωραρίου των Δικαστηρίων.


«Η Δικαιοσύνη πρέπει να διεκδικήσει την οικονομική της αυτονομία γιατί δεν μπορεί να μας εμπιστεύονται να κρίνουμε το μνημόνιο και να μην μας εμπιστεύονται να κρίνουμε τα οικονομικά μας», ανέφερε με νόημα ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας Παναγιώτης Πικραμένος ο οποίος υπενθύμισε ότι το ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχει να αντιμετωπίσει όλα τα μεγάλα προβλήματα όπως φορολογικό ασφαλιστικό, ημιυπαίθριους και λοιπά.


Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννης Αδαμόπουλος έδειξε να αλλάζει στάση απέναντι στους δικαστές μετά την όξυνση που δημιουργήθηκε με αιχμή του δόρατος την επίσκεψη της τρόικα στα Δικαστήρια.


Ο κ. Αδαμόπουλος είπε ότι  το δικηγορικό σώμα περιβάλει με σεβασμό τους δικαστές αναγνωρίζοντας τους αγώνες τους και δηλώνοντας αντίθετοι στη μείωση των αποδοχών τους.


Ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, Παναγιώτης Μπρακουμάτσος τόνισε ότι τα εισοδήματα των δικαστών έχουν φανερή και συγκεκριμένη διαδρομή και δεν διαγράφουν πορεία από την Ελλάδα στο εξωτερικό.


Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...