Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Ε.Βενιζέλος: "Τέλος οι συλλογικές συμβάσεις

 - Εντολή ΔΝΤ"!(πασοκ εντολη ειναι οχι του ΔΝΤ)



Είναι οριστικό: Κατήργησαν τις συλλογικές συμβάσεις! Την αναστολή των κλαδικών συμβάσεων τουλάχιστον μέχρι το τέλος του προγράμματος στήριξης το 2014 (πρακτικά όλοι ξέρουν ότι ποτέ ξανα δεν πρόκεται να επανέλθουν) , ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στη Βουλή και μάλιστα προκαλώντας τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να ρίξουν την κυβέρνηση αν δεν συμφωνήσουν με την....
υπερψήφιση του άρθρου 37 που προβλέπει την κατάργησή τους.

Αναφερόμενος στο επίμαχο άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου για την αναστολή της επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων - άρθρο το οποίο απορρίπτουν ανοικτά κυβερνητικοί βουλευτές- ο υπουργός Οικονομικών έσπευσε να διευκρινίσει ότι η ρύθμιση θα ισχύει κατά τη διάρκεια του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας από τους δανειστές της: «Η ισχύς της αναστολής προσδιορίζεται ως το τέλος, ή όσο ισχύσει το πρόγραμμα στήριξης... Ευελπιστούμε -πρόσθεσε- η πορεία της ελληνικής οικονομίας... να το καταστήσει αυτό άνευ αντικειμένου».


Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθάρισε ότι το εν λόγω άρθρο είναι καίριας σημασίας για την έγκριση της έκτης δόσης. «Το πρώτο θέμα που τίθεται (από το ΔΝΤ) ως prior action είναι η αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις... δεν τίθεται θέμα κατώτερου μισθού και Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας», διευκρίνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.


Όπως εξάλλου ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, οι αποδοχές σε εισηγμένες ΔΕΚΟ υπό τον έλεγχο ή τη διοίκηση του ελληνικού δημοσίου θα περικοπούν στο 65% των μισθών του 2009.


Περί τους τριάντα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν δηλώσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν το άρθρο 37. Απομένει να δούμε πόσοι έχουν πολιτική αξιοπρέπεια έναντι των πολιτών που τους ψήφισαν.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...