Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Focus: «Τρόμος στην Αθήνα»

Epithesi-irakleio2

Ρεπορτάζ για τη δολοφονική επίθεση μπροστά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο φιλοξενούν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.
Συγκεκριμένα, στην ηλεκτρονική του σελίδα το περιοδικό Focus έχει ρεπορτάζ με τίτλο «Τρόμος στην Αθήνα: Έλληνες πολιτικοί φοβούνται καταστάσεις εμφυλίου πολέμου», στο οποίο, μεταξύ
άλλων, θέτει το ερώτημα: «Απειλείται η Ελλάδα από πολιτική αστάθεια;».
Στο δημοσίευμα περιγράφονται οι συνθήκες της δολοφονίας των δύο νεαρών και αναφέρεται ότι η ενδεχομένως τρομοκρατική επίθεση κλονίζει την πολιτική ζωή της χώρας.
Σημειώνεται πάντως ότι «καμία από τις πολυάριθμες τρομοκρατικές οργανώσεις της χώρας δεν έχει αναλάβει την ευθύνη»
Γίνεται ακόμη αναφορά στα σχόλια του πολιτικού κόσμου και κυρίως στις δηλώσεις του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, ο οποίος φέρεται να εξέφρασε το φόβο ότι η χώρα είναι αντιμέτωπη με καταστάσεις που θυμίζουν εμφύλιο πόλεμο.
Τα περισσότερα γερμανικά μέσα ενημέρωσης αναπαράγουν στις ιστοσελίδες του τηλεγραφήματα του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων (dpa).
«Πυροβολισμοί μπροστά από τα γραφεία της Χ.Α.», «Μέλη ελληνικού νεοναζιστικού κόμματος δολοφονήθηκαν», είναι μερικοί από τους τίτλους των σχετικών δημοσιευμάτων.
Πολλά ΜΜΕ υπενθυμίζουν στους αναγνώστες τους και την πρόσφατη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Πηγή: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...