Από νωρίς ξεκίνησαν να μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία την είδηση της επιχείρησης της αστυνομίας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.
Ανταποκριτές και ξένα ΜΜΕ υπενθυμίζουν ότι το αρχικό «μαύρο» είχε…


προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις τον Ιούνιο και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ εξέπεμπαν έκτοτε αυτόνομα με πλήρες πρόγραμμα.
To Reuters αναφέρει ότι οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν τα ξημερώματα έφοδο στο Ραδιομέγαρο και απομάκρυναν τους εργαζομένους που βρίσκονταν εντός.
Το βρετανικό πρακτορείο ανέφερε ότι έγινε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων έξω από το κτίριο και προσήχθησαν τέσσερα άτομα (τα οποία αργότερα αφέθηκαν ελεύθερα).
Το Associated Press αναφέρει στο τηλεγράφημά του ότι απομακρύνθηκαν όσοι εργαζόμενοι παρέμεναν στο Ραδιομέγαρο, λέγοντας πως την ώρα της αστυνομικής επιχείρησης βρίσκονταν εντός ελάχιστοι και δεν έχει αναφερθεί βία.
Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μεταδίδει την είδηση της εκκένωσης των εγκαταστάσεων από την αστυνομία τα ξημερώματα και αναφέρει ότι έγιναν έρευνες σε κάθε δωμάτιο ενώ διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο απωθούνταν από τα ΜΑΤ.
Και τα τρία πρακτορεία υπενθυμίζουν πως το κλείσιμο της ΕΡΤ τον Ιούνιο είχε προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις και, όπως αναφέρει ενδεικτικά το Γαλλικό Πρακτορείο, «παραλίγο να ρίξει την κυβέρνηση μετά την αποχώρηση ενός από τα τρία κόμματα που την απάρτιζαν».
Ο ανταποκριτής του βρετανικού δικτύου του BBC στην Αθήνα παρουσίασε ήδη από το πρωί την είδηση στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού, λέγοντας πως η επέμβαση ήταν ουσιαστικά αναμενόμενη.  Αν και η ίδια η ΕΡΤ δεν ήταν ψηλά στις προτιμήσεις του ελληνικού τηλεοπτικού κοινού, ανέφερε ο ανταποκριτής του BBC, παρέμενε ένας θεσμός, το κλείσιμο του οποίου είχε προκαλέσει έντονη αγανάκτηση.
Την είδηση μεταδίδει από νωρίς και η αγγλόφωνη ιστοσελίδα του Al Jazeera, συνεργάτης του οποίου στην Αθήνα ανέφερε αρχικά πως η αστυνομία δεν επέτρεπε σε κανέναν την είσοδο ή την έξοδο από το Ραδιομέγαρο. Το κανάλι επισημαίνει την παράλληλη εκπομπή προγράμματος από τους πρώην εργαζομένους της ΕΡΤ και του «ενδιάμεσου δημόσιου καναλιού της ΔΤ από κοντινό στούντιο».
ΠΗΓΗ: in.gr