Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Εμπλέκει Αρβανιτόπουλο στις συνομιλίες η υπάλληλός του



Σιγή ιχθύος τηρεί τόσο ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, όσο και η ΝΔ, μετά την αποκάλυψη του koutipandoras.gr ότι η εμπλεκόμενη σε κύκλωμα απάτης με θύμα του Οίκο
Ναύτου, είναι δύο φορές αποσπασμένη στο γραφείο του υπουργού και στέλεχος της ΝΔ, ως πρόεδρος της ΔΑΚΕ στον Οίκο Ναύτου.
Πρόκειται για την Ε.Γ., η οποία μαζί με την επιθεωρήτρια Α.Χ. και τον εκπρόσωπο των εργαζομένων του Οίκου Ναύτου Σ.Γ. έστησαν κύκλωμα προκειμένου να απομυζήσουν το ασφαλιστικό ταμείο. Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύψαμε, η συγκεκριμένη γυναίκα, μαζί με τους δύο συνεργούς της πλησίασαν κλινικάρχη στον οποίο πρότειναν να παρουσιάσει πιστωτικά, από τα οποία θα προκύπτει ότι ο Οίκος Ναύτου του οφείλει χρήματα, ενώ ήδη από το καλοκαίρι τον είχε εξοφλήσει. Ο σκοπός ήταν να μοιραστούν τα χρήματα, ο κλινικάρχης και το κύκλωμα.
Ο κλινικάρχης ενημέρωσε τις εισαγγελικές Αρχές και στη συνέχεια υπέβαλλε τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Η Ε.Γ. και οι συνεργοί της ενέκριναν ποσό ύψους 1.050.000 ευρώ. Το πόσο θα παραλάμβανε ο κλινικάρχης σε δύο δόσεις, πριν παραδώσει τα μισά χρήματα στο κύκλωμα. Η Ε.Γ. και οι συνεργοί της, συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της συναλλαγής, όταν δηλαδή ο κλινικάρχης πήγε να τους παραδώσει τις πρώτες 250.000.
Όπως προκύπτει από διαλόγους οι οποίοι περιλαμβάνονται στη δικογραφία, η Ε.Γ. δεν είναι απλώς μια υπάλληλος, την οποία ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας ζήτησε στο γραφείο του και μάλιστα την απέσπασε σε αυτό δύο φορές, αλλά μια γυναίκα, η οποία εμφανίζεται να έχει σχέση εξουσίας, να κάνει περιοδείες με τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ακόμη και να τον εκβιάζει.
Ενδεικτική είναι η συνδιάλεξη της 22ας Οκτωβρίου, στην οποία η Ε.Γ. συνομιλεί με κάποια Λένα, γραμματέα του προέδρου του Οίκου Ναύτου και στελέχους της ΝΔ, Χρήστου Παρρά, η οποία επίσης έχει συλληφθεί. Οι δύο γυναίκες συνεννοούνται για το «μεγάλο κόλπο» και η Ε.Γ. εμφανίζεται να απειλεί τον υπουργό Παιδείας.
ΛΕΝΑ: Εσύ το ξέρεις ότι ακόμα το επιτροπικό ένταλμα δεν έχει φύγει;
Ε.Γ.: Μου το χεις πει αυτό.
ΛΕΝΑ: Λοιπόν τρέχω εκεί πέρα πάνω πανικόβλητη και εκβιάζω ότι ο Παρράς θα ανέβει πάνω και θα τα κάνει μπουρδέλο.
Ε.Γ.: Ναι, να τα κάνει μπουρδέλο.
ΛΕΝΑ: Ότι μπορώ να κάνουμε.
Ε.Γ: Όλο μπουρδέλο κάνει και τίποτα δεν κάνει και αυτός. Όλο τηγάνι. Σκάσε, όλο τηγανίτες.
ΛΕΝΑ: Να σου πω κάτι, στον ΕΟΠΥΥ όμως τον φοβούνται. Το ξέρεις;
Ε.Γ.: Καλά, ας πάει μια βόλτα.
ΛΕΝΑ: Ναι αλλά αυτοί όμως τρέχουνε με ένα ρυθμό όχι χελώνας, δεν ξέρω εγώ τι.
[…]
Ε.Γ.: Δεν μπορείς να καταλάβεις τι νιώθω. Και μέχρι να πάρετε τηλέφωνο και για αυτό και για το άλλο, με καίει και το άλλο πολύ μαλάκα και δεν σου χω πει τίποτα.
ΛΕΝΑ: Εγώ να δεις πως καίγομαι.
Ε.Γ.: Μπήκα μέσα στον Αρβανιτόπουλο και του λέω θα σας γαμήσω το κέρατο. Δεν καταλαβαίνω εγώ τίποτα.
Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει κι ένας δεύτερος διάλογος με ημερομηνία 30 Οκτωβρίου, μεταξύ της Ε.Γ. και του κλινικάρχη. Σε αυτόν φαίνεται η οικειότητα της γυναίκας με τον υπουργό Αρβανιτόπουλο, τον οποίο αποκαλεί ΆΡΒΙ.
Ε.Γ.: Να σου πω, αύριο ε;
ΚΛΙΝΙΚΑΡΧΗΣ: Ναι ρε κοπελιά μου αύριο, αν προλάβω αύριο με την τράπεζα, αύριο, αν προλάβω μεθαύριο, μεθαύριο.
Ε.Γ.: Κανόνισε γιατί Παρασκευή θα λείπω με τον ΑΡΒΙ.
ΚΛΙΝΙΚΑΡΧΗΣ: Με ποιον θα λείπεις;
Ε.Γ: Με τον ΑΡΒΙ, Σαββατοκύριακο θα πάω περιοδεία.
ΚΛΙΝΙΚΑΡΧΗΣ: Ποιος είναι αυτός; Με ποιον θα πας περιοδεία;
Ε.Γ.: Με τον Αρβανιτόπουλο, εκεί που είμαι.
ΚΛΙΝΙΚΑΡΧΗΣ: Στ” αρχίδια μου με ποιον πας. Άμα είναι πιο σοβαρή δουλειά αυτή, να πας με τον Αρβανιτόπουλο περιοδεία…
Ε.Γ.: Όχι, δεν είναι, δεν είναι.
ΚΛΙΝΙΚΑΡΧΗΣ: …Τράβα στην περιοδεία.
Ε.Γ.: Όχι ρε, άντε κανόνισε.
ΚΛΙΝΙΚΑΡΧΗΣ: Άντε.
Ε.Γ.: Άντε κανόνισε μπούφο, περιμένω από το πρωί, άντε γεια.
Τόσο ο κ. Αρβανιτόπουλος, όσο και η ΝΔ είναι υποχρεωμένοι να απαντήσουν, απορρίπτοντας για μια έστω φορά, την πάγια τακτική να «κάνουν την πάπια», ο δε υπουργός, δεδομένων των τελευταίων εξελίξεων ίσως πρέπει να υποβάλλει και την παραίτησή του.
 koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...