Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ΣΟΚ: Συμμορίες ανηλίκων δρουν ανεξέλεγκτα στη Μυτιλήνη τρομοκρατώντας παιδιά άλλων ηλικιών

paidiavia

Συμμορίες ανηλίκων δρουν ανεξέλεγκτα στην πόλη της Μυτιλήνης, τρομοκρατώντας παιδιά άλλων ηλικιών και ασκώντας σε αυτά βία λεκτική, αλλά και σωματική.
Παράδειγμα, το βράδυ του περασμένου Σάββατου 2 Νοεμβρίου, όταν ομάδα παιδιών αποτελούμενη
από 15 περίπου άτομα, χτύπησε σύμφωνα με μαρτυρίες, τέσσερα παιδιά που μόλις είχαν βγει από ιντερνέτ-καφέ της πόλης και κατευθύνονταν προς τα σπίτια τους.
Άλλο ένα περιστατικό βίας όπου θύτες και θύματα είναι ανήλικα παιδιά, ξετυλίγεται στη Λέσβο και πιο συγκεκριμένα στην πόλη της Μυτιλήνης. Αυτήν τη φορά, η βία ασκείται έξω από το σχολείο, σε χώρους όπου συχνάζουν έφηβοι.
Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα πάντα με διασταυρωμένες πληροφορίες, παρέα τεσσάρων παιδιών είχε πάει το προηγούμενο Σάββατο σε γνωστό ίντερνετ-καφέ στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Εκεί κάποιοι άλλοι έφηβοι τους έσπρωχναν από τα καθίσματα, τους ζητούσαν λεφτά για να παίξουν παιχνίδια και γενικότερα τους παρενοχλούσαν.
lesvospost.com
Όπως αναφέρει στο δημοσίευμα της η Εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ βέβαια, αυτού του είδους η συμπεριφορά δεν αποτελεί πρωτοφανές γεγονός, όπως είπαν τα παιδιά-θύματα, καθώς έχει επαναληφθεί αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα και κυρίως τα τρία τελευταία Σάββατα που επισκέφθηκαν τη συγκεκριμένη επιχείρηση.
Τις όποιες ενοχλήσεις, διαδέχθηκε «μπλόκο» στο Δημοτικό Κήπο πίσω από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, όπου τα μέλη της συμμορίας, μαθητές γυμνασίων και λυκείων όλοι τους, άρχισαν να χτυπούν τα παιδιά, που δεν μπορούσαν να αντιδράσουν καθώς οι «αντίπαλοί» τους ήταν περισσότεροι αριθμητικά.
Η δράση…
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τα μέλη της συμμορίας είχαν μοιράσει τους ρόλους τους, κάποιοι κρατούσαν τα παιδιά-θύματα και κάποια άλλα τα χτυπούσαν στο πρόσωπο και σε άλλα μέλη του σώματός τους.
Όταν απομακρύνθηκαν τα μέλη της συμμορίας, τότε ένα από τα παιδιά πήρε τον πατέρα του τηλέφωνο να ειδοποιήσει για το τι είχε συμβεί ακριβώς. Αμέσως εκείνος πήγε να βρει τα παιδιά και να διαπιστώσει από κοντά τι είχε γίνει.
Όπως ο ίδιος είπε στο «ΕΜΠΡΟΣ», πήρε τα παιδιά με το όχημά του και άρχισε να ψάχνει μέσα στους δρόμους της Μυτιλήνης για να βρει τους εφήβους που δρουν και συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο. Τα μέλη της συμμορίας δεν άργησαν να εντοπιστούν, έξω από το σούπερ μάρκετ «Βερόπουλος». Τότε, ο άνδρας κατέβηκε από το όχημα και απευθυνόμενος στον αρχηγό της συμμορίας, ύστερα από υπόδειξη του γιου του, τον προειδοποίησε προκειμένου να μην επαναληφθεί κάτι ανάλογο.
«Εμπλέκονται ανήλικα παιδιά», αυτή ήταν η απάντηση του τελευταίου στο ερώτημα του «Ε» γιατί δεν καταγγέλθηκε το περιστατικό στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου. Ωστόσο ο ίδιος υποστήριξε ότι αν ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο, η μόνη λύση που του μένει είναι η Αστυνομία και η επώνυμη καταγγελία.
Ο φόβος…
Όπως αναφέρει στο δημοσίευμα της η Εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ κάποια από τα παιδιά που έπεσαν θύματα της βίαιης αυτής συμπεριφοράς, δε θέλησαν καν να αναφέρουν στους γονείς τους το περιστατικό. Ο φόβος είναι ο λόγος που τα οδήγησε να υιοθετήσουν αυτήν τη στάση, καθώς, όπως εξομολογήθηκαν τελικά στους γονείς τους, φοβήθηκαν μη στοχοποιηθούν από αυτές τις συμμορίες και καταλήξουν να μην μπορούν να βγουν από το σπίτι τους εξ αιτίας κάποιας επίθεσης.
«Αν δε μου το έλεγε ο πατέρας του φίλου του παιδιού μου, δε θα το μάθαινα ποτέ», είπε η μητέρα του ενός, εμφανώς συγκλονισμένη από αυτό το πρωτόγνωρο, όπως η ίδια το χαρακτήρισε, περιστατικό. Όπως συνέχισε, το παιδί της φοβόταν και δεν ήθελε να δοθεί έκταση σε αυτή την ιστορία.
Ας σημειωθεί ότι ανάλογες συμμορίες λειτουργούν και σε άλλες περιοχές της Μυτιλήνης, όπως η πολυκαταγγελλόμενη αλλά αδιάφορη για την Αστυνομία παρέα, που εμπλέκεται και στη χρήση ουσιών, αλλά και σε ζημιές στην περιοχή με έδρα το Πάρκο Χατζηδήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...