Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΣΟΚ: ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΓΙΑΝΝΟ. ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ “ΟΜΟΡΦΗ”. ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο “ΓΑΜΠΡΟΣ” Ή ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΕ;(ΕΓΓΡΑΦΑ ΦΩΤΙΑ)

papantoniou-0sizigos


Την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιάννου Παπαντωνίου για φοροδιαφυγή σε βαθμό πλημμελήματος, ζητά η επίκουρη εισαγγελέας κατά της διαφθοράς κυρία
Πόπη Παπανδρέου με αίτημά της προς τον οικονομικό εισαγγελέα κ. Παναγιώτη Αθανασίου.
Αντίθετα, η εισαγγελέας διαπιστώνει κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα για τη σύζυγο του πρώην υπουργού κ. Σταυρούλα Κουράκου. Σύμφωνα με πληροφορίες, με βάση το πόρισμα -μετά τον έλεγχο στα εισοδήματα που δήλωνε κατά την τελευταία δεκαετία η κυρία Κουράκου- προκύπει αδικαιολόγητος πλουτισμός περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ.
Τα νέα στοιχεία προέκυψαν από τον φορολογικό έλεγχο που έγινε στο ζεύγος Παπαντωνίου το διάστημα 2000 – 2010 από το ΣΔΟΕ. Στο πλαίσιο του ελέγχου έγινε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών στην Ελλάδα. Ειδικά για τον πρώην υπουργό οι πληροφορίες αναφέρουν ότι φέρεται να αποκρύπτει φόρο της τάξεως των 80.000 ευρώ κάθε έτος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΣΔΟΕ διενήργησε το σχετικό έλεγχο στο ζεύγος κατόπιν παραγγελίας της κυρίας Παπανδρέου. Η παραγγελία δόθηκε στο πλαίσιο των ερευνών για τα εξοπλιστικά, οι οποίες συνεχίζονται και αφορούν στην τελευταία δεκαετία. Μάλιστα, οι αρμόδιοι εισαγγελικοί λειτουργοί που τις διενεργούν έχουν ζητήσει και στοιχεία από το εξωτερικό κάποια εκ των οποίων έχουν αρχίσει να τους αποστέλλονται.
Το σχετικό πόρισμα του ΣΔΟΕ έχει διαβιβαστεί και στη ΔΟΥ Κηφισιάς και σύμφωνα με την νομοθεσία ο πρώην υπουργός αν καταβάλλει το ύψος των ποσών που φέρεται να απέκρυπτε, μπορεί να εξαλειφθεί η φοροδιαφυγή.
Το ερώτημα είναι : Βρίσκεται στην Ελλάδα ο Παπαντωνίου ή την έχει κοπανήσει; Γιατί πολλά ακούμε από το βράδυ για ταξιδάκια σε Βραζιλία.
Να σημειωθεί ότι οι διώξεις δεν έχουν ακόμη ασκηθεί.
sdoe-papantonioy-ereportaz-ekso1

Tι αναφέρουν άλλες πηγές πληροφόρησης
Η ώρα του Γιάννου Παπαντωνίου έφτασε… Το e-reportaz και η εκπομπή ΡΕΠΟΡΤΑΖ του ACTION 24, σας είχε αποκαλύψει αποκλειστικά από την περασμένη Παρασκευή τα πάντα σχετικά με τη συγκεκριμένη υπόθεση και τώρα ήρθε η στιγμή ο πρώην υπουργούς να αντιμετωπίσει τις συνέπειες… Η επίκουρη εισαγγελέας κατά της διαφθοράς κ. Πόπη Παπανδρέου, με παραγγελία της προς τον οικονομικό εισαγγελέα κ. Παναγιώτη Αθανασίου, ζητά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιάννου Παπαντωνίου για φοροδιαφυγή σε βαθμό πλημμελήματος.

Μπλεγμένη και μάλιστα σοβαρά είναι και η σύζυγος του πρώην υπουργού, κ. Σταυρούλα Κουράκου, για την οποία αντίθετα, η εισαγγελέας διαπιστώνει κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα, καθώς εντοπίστηκε αδικαιολόγητο από τον φορολογικό έλεγχο ποσό 1.311 εκατ. ευρώ, το οποίο προέκυψε από τον έλεγχο της λίστας Λαγκάρντ.



Τα νέα στοιχεία προέκυψαν από τον φορολογικό έλεγχο που έγινε στο ζεύγος Παπαντωνίου το διάστημα 2000 – 2010. Σύμφωνα με αυτά διαπιστώθηκε ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου, ζούσε ξοδεύοντας περισσότερα χρήματα απ” όσα έβγαζε. Στο πλαίσιο του ελέγχου έγινε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών στην Ελλάδα. Ειδικά για τον πρώην υπουργό οι πληροφορίες αναφέρουν ότι φέρεται να αποκρύπτει φόρο της τάξεως των 80.000 ευρώ κάθε έτος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΣΔΟΕ που διενήργησε το σχετικό έλεγχο στο ζεύγος κατόπιν παραγγελίας της κ. Παπανδρέου. Η παραγγελία δόθηκε στο πλαίσιο των ερευνών για τα εξοπλιστικά, οι οποίες συνεχίζονται και αφορούν στην τελευταία δεκαετία. Μάλιστα, οι αρμόδιοι εισαγγελικοί λειτουργοί που τις διενεργούν έχουν ζητήσει και στοιχεία από το εξωτερικό κάποια εκ των οποίων έχουν αρχίσει να τους αποστέλλονται.

Το σχετικό πόρισμα του ΣΔΟΕ έχει διαβιβαστεί και σύμφωνα με την νομοθεσία ο πρώην υπουργός αν καταβάλλει το ύψος των ποσών που φέρεται να απέκρυπτε, μπορεί να εξαλειφθεί η φοροδιαφυγή.

Αξίζει να σημειωθεί πως για να ασκηθούν οι επίμαχες ποινικές διώξεις (Κουράκου – Παπαντωνίου) Θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί διοικητικά ο φορολογικός έλεγχος από την αρμόδια ΔΟΥ και στη συνέχεια θα επιληφθεί το τμήμα των οικονομικών εισαγγελέων.
makeleio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...