Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

5 δικογραφίες «φωτιά» για τον ΓΑΠ «θαμμένες» στα συρτάρια της Βουλής

5 δικογραφίες «φωτιά» για τον ΓΑΠ «θαμμένες» στα συρτάρια της Βουλής
Οι υποθέσεις εναντίον του Παπανδρέου, που έχουν διαβιβαστεί από τους δικαστές, και οι δύο πρόσφατες μηνύσεις οδηγούνται σε «κουκούλωμα» με σοβαρές ευθύνες της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Σαν «κύριος» συνεχίζει τα ταξίδια του ο Γιωργάκης στο εξωτερικό καθώς και τις διαλέξεις του για το πως οδήγησε τη χώρα μας στην καταστροφή την ώρα μάλιστα που η Βουλή εξακολουθεί να του χορηγεί άδειες απουσίας (πλησιάζουν τις 30).
Ωστόσο την ίδια ώρα στα συρτάρια της Βουλής εξακολουθεί να παραμένει κλειστό ένα ολόκληρο πακέτο με δικογραφίες κατά του πρώην πρωθυπουργού.
Όπως αναφέρουν σε κυριακάτικη εφημερίδα έμπειροι κοινοβουλευτικοί, το γεγονός ότι έχουν συσσωρευτεί τόσες μηνυτήριες αναφορές κατά του πρώην πρωθυπουργού με κατηγορίες όπως εσχάτη προδοσία και εξαπάτηση εκλογέων είναι πρωτοφανές στα κοινοβουλευτικά χρονικά της χώρας.
Η πρόσφατη μήνυση κατά του ΓΑΠ για το «λεφτά υπάρχουν» επανέφερε στην επικαιρότητα το θέμα των δικογραφιών.
Υπόθεση «Λεφτά Υπάρχουν»
Η συγκεκριμένη δικογραφία οδεύει προς «θάψιμο», όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας.
Η μήνυση δεν θα αντιμετωπιστεί τελικά με τη διαδικασία της άρσης ασυλίας, ώστε να υπάρξει ψηφοφορία στην Ολομέλεια, αλλά με τη διαδικασία του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
Η δικογραφία για το μνημόνιο
Η δικογραφία για το μνημόνιο συνετάχθη κατόπιν έρευνας που ξεκίνησαν οι πρώην οικονομικοί εισαγγελείς Πεπονής και Μουζακίτης μετά τις δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτη Ρουμελιώτη ότι η ελληνική κυβέρνηση γνώριζε από την αρχή ότι το πρόγραμμα για την Ελλάδα δεν βγαίνει.
«Αράχνιασαν» οι δικογραφίες πολιτών με θέμα το μνημόνιο
Θαμμένα στα κιτάπια της Βουλής βρίσκονται οι δύο δικογραφίες πολιτών οι οποίες σχετίζονται με το μνημόνιο και αφορούν τόσο των Γιωργάκη όσο και τα μέλη της πρώτης κυβέρνησής του. Τους απονέμεται η κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.
Οι μηνυτήριες αναφορές του Πλωτάρχη
Τον κύκλο των 5 δικογραφιών κλείνουν οι δύο μηνυτήριες αναφορές του Πλωτάρχη του Πολεμικού Ναυτικού εν αποστρατεία Παναγιώτη Σταμάτη. Η πρώτη αφορά την εξαπάτηση εκλογέων για το «λεφτά υπάρχουν» και η δεύτερη τον κίνδυνο πραξικοπήματος (όπως είχε δημοσιεύσει παλαιότερα καθημερινή εφημερίδα).
newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...