Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2013

Ο καταστροφέας της Ελλάδας πάλι ταξιδάκια…20131007-213703.jpgΓράφει ο Γιώργος Τρικαλινός
Ναι! Είναι αλήθεια! Ο ΓΑΠ περίμενε τη Δευτέρα, να γίνει ο αγιασμός στη Βουλή και μετά, μην τον είδατε! Για την ακρίβεια, μια μέρα μετά το επίσημο άνοιγμα του Κοινοβουλίου, την Τρίτη, ο πρώην πρωθυπουργός αναχωρεί από

την Ελλάδα για τις ΗΠΑ, προκειμένου να δώσει σειρά διαλέξεων. Και, αν περνάτε στο “ντούκου” το ότι δεν μένει ούτε μια μέρα για να μετάσχει από κοντά στις εργασίες της Βουλής, σίγουρα θα σας κάνει εντύπωση το θέμα των διαλέξεων που θα δώσει: Οι επιπτώσεις της κρίσης διεθνώς και στην Ελλάδα, αλλά και οι αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπισή της, καθώς και την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Για την ακρίβεια, όπως πληροφορείται η iTabloid.gr, ο κ. Παπανδρέου θα λείψει μέχρι τις 22 Οκτωβρίου, καθώς έχει προγραμματίσει οκτώ διαλέξεις σε ισάριθμα ξένα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Ανάμεσά τους και το Χάρβαρντ, στο οποίο διδάσκει ως επισκέπτης καθηγητής. Όμως, δεν είναι αυτό το θέμα.
Το θέμα είναι, αφού ο πρώην πρωθυπουργός έχει ιδέες (που μπορεί να προωθήσει σε διαλέξεις ξένων πανεπιστημίων) για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης, την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και την εμβάθυνση της Δημοκρατίας, γιατί δεν τις μοιράζεται στη Βουλή, σε μια τόσο κρίσιμη για τη χώρα περίοδο; Μήπως αφήνει τον γάμο για να πάει για πουρνάρια;
Και κάτι άλλο: Ο κ. Παπανδρέου πληρώνεται (αδρά, αλλά μπράβο του γι’ αυτό) για τις διαλέξεις και τις ομιλίες που δίνει. Πόσο ηθικό και θεμιτό είναι να εγκαταλείπει τις εργασίες της Βουλής -για τις οποίες έχει εκλεγεί, εκπροσωπώντας έναν λαό και επίσης πληρώνεται από το υστέρημα αυτού του λαού- για να πάει για… δουλειές; Τι θα γινόταν εάν έκαναν όλοι οι βουλευτές το ίδιο; Δίνει το σωστό παράδειγμα ως πρώην πρωθυπουργός; Και, εν πάση περιπτώσει, παρέχει με όλες του τις δυνάμεις τις υπηρεσίες του για τη Δημοκρατία, της οποίας είναι υπηρέτης; Θα περιμέναμε μια απάντηση από τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό, αλλά μάλλον άδικα θα περιμέναμε. Είναι, βλέπετε, απασχολημένος με τους ξένους φοιτητές.
 olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...