Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Ολομέτωπη Σαμαρά σε ΣΥΡΙΖΑ: Εγκληματική βία δεν άσκησε μόνο η ΧΑ


Τη μεγάλη έκπληξη έκανε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην πολιτική επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, Χωρίς να τον κατονομάσει έκανε ολομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον έμμεσα για εγκληματική βία και αναφέρθηκε ονομαστικά στους τρεις νεκρούς από τον εμπρησμό της τράπεζας Marfin και στα επεισόδια στα ορυχεία χρυσού στις Σκουριές, αποδίδοντας τα γεγονότα αυτά σε ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι φράσεις του πρωθυπουργού που φωτογραφίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ
«Η βία δεν είναι μόνο στο Πέραμα είναι και στον εμπρησμό της Marfin. Κάθε μορφή βίας είναι καταδικαστέα. Κανείς δεν πρέπει να την καλύπτει. Είναι επικίνδυνη η άποψη ότι υπάρχει καλή και κακή βία ή ότι είναι ηθική η βία στις Σκουριές.
Η δημοκρατία υπονομεύεται χωρίς ήπιο κλίμα. Ευθύνη όλων είναι λοιπόν να καταδικάζουν κάθε μορφή βίας και να αποδοκιμάζουν τις εκφράσεις βίας και όχι να πηγαίνουν μάρτυρες υπεράσπισης σε δίκες δολοφόνων. Ορμητήρια κουκουλοφόρων εντοπίζονται και εξουδετερώνονται κάποιοι ενοχλούνται ας ενοχλούνται, όσο το αίσθημα ασφάλειας εμπεδώνεται και οι νεοναζί θα απομονώνονται.
Δεν πρέπει να λογοδοτήσουν οι υπαίτιοι της Marfin; Δεν πρέπει να λογοδοτήσουν οι υπαίτιοι στις Σκουριές;» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
«Αντιμετωπίζουμε τους Ναζί ως εγκληματίες και τώρα η δικαιοσύνη έχει τον λόγο»
Νωρίτερα ο Αντώνης Σαμαράς αναφερόμενος στην Χρυσή Αυγή είπε «Οι Ναζί ήταν οι χειρότεροι τύραννοι που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα. Είναι επικίνδυνοι για την δημοκρατία, γιατί δεν την απειλούν μόνο στα λόγια, αλλά τρομοκρατούν, βιαιοπραγούν, σκοτώνουν και αυτό δεν το ανεχόμαστε! Τους αντιμετωπίζουμε ως εγκληματίες και τώρα η δικαιοσύνη έχει τον λόγο».
«Πρέπει να τελειώνουμε μαζί τους», είπε χαρακτηριστικά και αναφερόμενος στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα είπε ότι η δικαιοσύνη κινήθηκε τάχιστα. «Μετά το έγκλημα στο Κερατσίνι η Δικαιοσύνη, έδειξε διαφορετικό πρόσωπο ως πρόσφατα. Επίσης, κάναμε ό,τι δεν είχε γίνει ποτέ σε χώρα της Ευρώπης, Η δικαιοσύνη συνέλαβε, απήγγειλε κατηγορίες και προφυλάκισε βουλευτές που συμμετείχαν σε πράξεις βίας», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.
«Σεβόμαστε τα δικαιώματα των εχθρών μας αλλά αυτό δεν σημαίνει δεν ανεχόμαστε τις παράνομες δραστηριότητές τους».
ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Σαμαράς είναι αρχιερέας του πολιτικού διχασμού και της θεωρίας των δύο άκρων»
«Αρχιερέα του πολιτικού διχασμού και της θεωρίας των δύο άκρων», χαρακτηρίζει μέσα από μία ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ τον Αντώνη Σαμαρά, «ο οποίος αποστασιοποιείται μόνο φραστικά , για να διασκεδάσει την πολιτική του απομόνωση ακόμα και μέσα στο ίδιο του το κόμμα».
Η αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζει πως «Σε μια σπάνια στιγμή αυτοκριτικής του, ο πρωθυπουργός στη σημερινή του ομιλία ομολόγησε την έλλειψη πολιτικής βούλησης το προηγούμενο διάστημα, για την πάταξη της ναζιστικής βίας. Η ομολογία ενοχής του για το ότι παρά τις συγκεκριμένες καταγγελίες, όπως εμφανίζονται και στη δικογραφία, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έπραξε ως όφειλε, αλλά αντίθετα φλέρταρε ακόμα και με την ιδέα συγκυβέρνησης με τη Χ.Α, αναδεικνύει τις δικές της βαρύτατες πολιτικές ευθύνες. Εξάλλου, παρά τις τωρινές διαβεβαιώσεις ότι θα εξαλειφθούν τα αίτια εξάπλωσης του φασιστικού φαινομένου, αυτές είναι σαθρές στο βαθμό που δεν αγγίζουν τον πυρήνα της ασκούμενης μνημονιακής πολιτικής της εξαθλίωσης».
Η Κουμουνδούρου, απαντώντας στις δηλώσεις του πρωθυπουργού για τα όσα υπονόησε για πράξεις βίας, φωτογραφίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ διερωτάται:
«Ποιος ακριβώς κάλυψε κ.Σαμαρά τον εμπρησμό στη Μαρφίν; Γιατί δεν έχουν ακόμα συλληφθεί οι υπαίτιοι; Ποιος πυροδοτεί τη βία και την ένταση; Ως πότε θα ρίχνετε λάσπη στους κοινωνικούς αγώνες και στην Αριστερά, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός κλίματος έντασης και εμφυλιοπολεμικού διχασμού; Πώς ακριβώς αποδεικνύει η κυβέρνηση το αίσθημα «δημοκρατικής ευθύνης» που τη διακατέχει, όταν με σπέκουλες προσπαθεί να κάνει πολιτική; Πώς ακριβώς οικοδομεί το αίσθημα ασφάλειας για τον πολίτη; Με το ψεύτικο εμπόριο ελπίδας περί δήθεν ανάπτυξης και με την ταυτόχρονη διάλυση των τελευταίων ψηγμάτων κοινωνικού κράτους; Και από πότε όσοι αναφέρονται στον πόνο και την απελπισία που διακατέχει τον κόσμο, καλλιεργούν τον εξτρεμισμό και την αποτυχία;»
«Ως εδώ κ.Σαμαρά. Πλέον δεν μπορείτε να πείσετε ούτε το ίδιο σας το κόμμα. Ο λαός γνωρίζει πως τον σπρώχνετε ολοένα και πιο βαθιά στην κρίση», καταλήγει η ανακοίνωση.
Πανηγυρίζει ο Ηλίας Κασιδιάρης
Αμέσως μετά την ομιλία του πρωθυπουργού ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης δήλωσε «η ομιλία του πρωθυπουργού αποδεικνύει πως η δίωξη κατά της Χρυσής Αυγής είναι πολιτική. Είμαστε καθαροί σαν διαμάντι, περιμένουμε να πέσει η σκευωρία».
iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...