Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Η μεγαλύτερη εφημερίδα του Ισραήλ κάνει ρόμπα τους Βενιζέλο, Βορίδη και Γεωργιάδη.


 
 
 
 
 
 
 
 Η Yediot Ahronot, η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα του Ισραήλ, δίνει εύσημα στην κυβέρνηση για τις προσπάθειες της κατά των νεοναζί, αλλά εκθέτει τους τρεις Έλληνες πολιτικούς για τα αντισημιτικά τους σχόλια, πράξεις και ιστορία.
Για τον Βενιζέλο, θυμίζει ότι το 2003, σαν υπουργός πολιτισμού, καθόταν δίπλα στον Μίκη Θεοδωράκη όταν έκανε ίσως το πιο ηλίθιο σχόλιο της ζωής του, ότι " Οι Εβραίοι είναι η ρίζα όλων των κακών ".
Τον κατηγορεί ότι δεν αντέδρασε στο σχόλιο το οποίο ήταν ιδιαίτερα ρατσιστικό. Και ο ρατσισμός δεν είναι πολιτισμός, όπως θα έπρεπε να γνωρίζει ένας υπουργός πολιτισμού. Επίσης, τον κατηγορεί για τα σχόλια του περί Εβραίων στην λίστα Λανγκάρντ όταν ο ίδιος βρέθηκε σε δύσκολη θέση για την εξαφάνιση της. Βέβαια ο Βενιζέλος, δεν χαμπαριάζει και πάει στο Ισραήλ την Τρίτη, χωρίς να έχει ζητήσει ούτε μια δημόσια συγνώμη. 
Η εφημερίδα φιλοξενεί σχόλιο του προέδρου της Ισραηλιτικης Κοινότητας Αθηνών, Μίνου Μωυσή,  οποίος ενώ δηλώνει ικανοποίηση όχι μόνο σαν Έλληνας  Εβραίος, αλλά και σαν άνθρωπος για την έστω και καθυστερημένη αντίδραση της πολιτείας ενάντια στους νέο ναζί, εκφράζει την επιθυμία του να ψηφιστεί σύντομα ο αντιρατσιστικος νόμος που θα προστατεύει όλες τις μειονότητες.
Υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Μωυσής είχε πρόσφατα σχολιάσει τις δηλώσεις του Άδωνι στο BBC ότι δήθεν δεν είναι αντισημίτης, λέγοντας ότι " προσωπικά, ο ψευδόμενος κ. Γεωργιάδης, δεν με πείθει".
Η Yediot Ahronot ενημερώνει επίσης τους αναγνώστες της για το αντισημιτικό βιογραφικό του Άδωνι, υπενθυμίζοντας αντισημιτικές του δηλώσεις, όπως άλλωστε και την ενθουσιώδη, αν όχι φανατική προώθηση του βιβλίου-σκουπιδιού του Πλεύρη για τους Εβραίους.
Τέλος, η εφημερίδα πανηγυρίζει την απόλυτη δικαίωση του Σάμπυ Μιωνή, θεωρώντας καθαρά αντισημιτική την επίθεση εναντίον του, εξαιτίας της δημόσιας θέσης που ο επιχειρηματίας έχει από χρόνια πάρει κατά γνωστών ρατσιστών της Ελληνικής πολιτικής. Υπενθυμίζουμε, ότι Το Βήμα της Κυριακής, στο άρθρο του-συγνώμη για τον κ. Μιωνή, φωτογραφίζει τον Μάκη Βοριδη ως έναν απο τους πολιτικούς που ίσως να κρύβονται πίσω απο την επίθεση αυτή, λέγοντας ότι σημερινός πολιτικός ήταν αρχηγός ακροδεξιας οργάνωσης που απειλούσε τον μαθητή Σάμπυ Μιωνή και την οικογένειά του.  
Η Yediot Ahronot  τέλος φιλοξενεί και δήλωση του κ. Μιωνη στην οποία λέει " Μου επιτέθηκαν γιατί είμαι Εβραίος και γιατί μιλάω πολύ και δυνατά. Προσπάθησαν να μειώσουν την αξιοπιστία μου και να με φοβίσουν για να κλείσω το στόμα μου, αλλά δεν τα κατάφεραν. Ποτέ δεν φοβήθηκα να πω ονόματα και να χαρακτηρίσω αντισημίτες τον Μάκη Βορίδη και τον Άδωνι Γεωργιάδη. Πολεμάω τον αντισημιτισμό με ότι έχω στην διάθεσή μου και δεν ντρέπομαι γι αυτό.
staparaskinia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...