Στο νέο τους περιβάλλον προσαρμόζονται σιγά σιγά ο Νίκος Μιχαλολιάκος και οι υπόλοιποι έγκλειστοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Παρά τις ανησυχίες και τις επιφυλάξεις που υπήρχαν αρχικά σχετικά με το θέμα των συχνών εκρήξεων…


τους, οι χρυσαυγίτες βουλευτές περιγράφονται ως «προσεκτικοί και συνεννοήσιμοι» και δεν έχουν δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.
Μάλιστα όπως αναφέρει το Εθνος προτιμούν να περνούν τον χρόνο τους σε προσωπικές δραστηριότητες. Συγκεκριμένα, ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Χρήστος Παππάς περνούν τον καιρό τους μέσα στη φυλακή διαβάζοντας βιβλία και εφημερίδες, ενώ ο σωματώδης βουλευτής Γιάννης Λαγός εκδήλωσε την επιθυμία να γυμνάζεται για όσο καιρό είναι έγκλειστος. Ωστόσο, οι βουλευτές της Χ.Α. τρώνε κανονικά από το συσσίτιο και προαυλίζονται κανονικά, με το χθεσινό μενού να περιλαμβάνει γιουβέτσι με κριθαράκι και πατατοσαλάτα με τυρί, ενώ μάλιστα ενδιαφέρονται για θέματα καθημερινότητας όπως π.χ. το ζεστό νερό.
Το μόνο πρόβλημα που φαίνεται πως αντιμετωπίζουν οι έγκλειστοι βουλευτές της Χ.Α., είναι οι δίαυλοι επικοινωνίας με την υπόλοιποι κοινοβουλευτική ομάδα του ακροδεξιού κόμματος, καθώς δεν μπορούν να τους επισκεφτούν στις φυλακές επειδή δεν είναι στενοί συγγενείς τους. Ετσι, η μόνη βουλευτής που μπορεί να επισκέπτεται τον Νίκο Μιχαλολιάκο είναι η Ελένη Ζαρούλια ως σύζυγος του, στην οποία ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής δίνει εντολές σχετικά με την διοίκηση της οργάνωσης.