Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013

Procter & Gamble: Δείτε την “ανάπτυξη” που φέρνουν οι πολυεθνικές. Κύριε εισαγγελέα....


p&g pampers δελτίο τύπουΜε ένα “διθυραμβικό” δελτίο τύπου που σε κάνει να δακρύζεις από συγκίνηση για τον “ανθρωπισμό” των πολυεθνικών κολοσσών, η P&G ανακοινώνει ότι στηρίζει την Ελληνική οικογένεια, μειώνοντας τις τιμές των Pampers. Τα κυρίαρχα ΜΜ”Ε” σπεύδουν να αναπαράγουν την είδηση, αφού το χρήμα της διαφήμισης είναι γλυκό και δυσεύρετο. Υπάρχει όμως μία “λεπτομέρεια”.
Μαζί με την τιμή σε κάποια pampers, μειώνεται και η ποσότητα! Σε τέτοιον βαθμό μάλιστα, που η τελική τιμή του προϊόντος να αυξάνεται!!!
Ίσως η μείωση στην ποσότητα του προϊόντος να συνδέεται με κάποια μελέτη από τις “ευγενείς υπηρεσίες”*, μέλη των οποίων στελεχώνουν τον κολοσσό. Ίσως να προβλέπουν μείωση της χρήσης πάνας στα βρέφη, λόγω της μείωσης τροφής, στην οποία οδηγoύν οι πολιτικές των συμπατριωτών τους στην Ελλάδα…
Εδώ λοιπόν, με το φτωχό Ελληνικό μυαλό μας που δεν φτάνει την ευφυΐα των πολυεθνικών κολοσσών, νιώθουμε “παραπλανημένοι”. Όπως όλοι οι ιθαγενείς απέναντι στους “εκπολιτιστές”, “μεγάλους στοχαστές”, με τα “λεφτά υπάρχουν” και την συγκινητική προσέγγιση για το δράμα μας. Αναμένουμε να δούμε εάν ο εισαγγελέας έχει την ίδια άποψη με εμάς και παραθέτουμε ορισμένα από τα στοιχεία: 

Να μην τα ξαναλέμε. Πάντα και παντού, όπως μπορούμε, αναζητούμε τα Ελληνικά προϊόντα και τις πραγματικές Ελληνικές επιχειρήσεις για να δίνουμε τον οβολό μας. Κάθε Ευρώ που φεύγει εκτός, δεν επιστρέφει ποτέ. Δεν θα ενισχύσουμε εμείς την κερδοφορία εταιρειών που προτιμούν χώρες με τριτοκοσμικές εργασιακές σχέσεις για να παράγουν φθηνά. Ακριβώς αυτό που θέλουν να κάνουν στην Ελλάδα δηλαδή.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...