Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Χημικά και καταστολή στη συγκέντρωση των αγανακτισμένων στο Σύνταγμα - ΒΙΝΤΕΟ

 Χημικά και καταστολή στη συγκέντρωση των αγανακτισμένων στο Σύνταγμα - ΒΙΝΤΕΟ

Πως εξελίχθηκε η συγκέντρωση των αγανακτισμένων

 
Με κεντρικό σύνθημα "Φτώχεια, ανεργία, αυτοκτονίες. Φτάνει πια!" οι αγανακτισμένοι ξαναβρέθηκαν στο Σύνταγμα. Η συγκέντρωση είχε οργανωθεί μέσω Facebook.
Περίπου 1.500 άτομα συγκεντρώθηκαν μετά τις 6 το απόγευμα της Κυριακής μπροστά από τη Βουλή στο Σύνταγμα. Διμοιρίες των ΜΑΤ παρατάχθηκαν μπροστά από το Κοινοβούλιο και έξω από
τον φράχτη που είχε στηθεί περικυκλώνοντας σταδιακά το πλήθος.


Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν πανό με συνθήματα, όπως: "Η μεγαλύτερη βία είναι η φτώχεια", "Ως εδώ! Θα ζήσουμε" και "Από την Αττική ως την Χαλκιδική, ίδιοι εργολάβοι - ίδια καταστολή".


Γρήγορα ξεκίνησε ένταση καθώς τα ΜΑΤ προσπάθησαν να απωθήσουν τον κόσμο που βρισκόταν μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη σχηματίζοντας "Π". Έριξαν χημικά στο συγκεντρωμένο πλήθος και προσπάθησαν να τους απομακρύνουν, ενώ δημοσιογράφοι καταγγέλουν και επιθέσεις εναντίον τους.

 
Απώθηση στην Όθωνος και Αμαλίας από News247

Απώθηση στην Όθωνος και Αμαλίας από News247


Παρά την αρχική ένταση ο κόσμος παρέμεινε στο Σύνταγμα ενώ το παρόν έδωσαν και Αγανακτισμένοι μοτοσικλετιστές οι οποίοι έκαναν πορεία με τις μηχανές τους.

Όπως οι ίδιοι κατήγγειλαν, στη διάρκεια της μοτοπορείας τους, η αστυνομία επιχείρησε να τους σταματήσει περίπου τρεις φορές.

Λίγο αργότερα τα ΜΑΤ έκαναν εκ νέου χρήση χημικών, επιχειρώντας να διαλύσουν την ειρηνική συγκέντρωση ενώ πραγματοποιήθηκε μία βίαιη προσαγωγή ενός νεαρού που επιχείρησε να σπρώξει έναν άνδρα των ΜΑΤ.
 
Επίθεση σε δημοσιογράφους από News247

Επίθεση σε δημοσιογράφους από News247



Προσαγωγή διαδηλωτή από News247
Προσαγωγή διαδηλωτή από News247


Αλέξανδρος Σταυρόπουλος ονομάζεται ο νεαρός που προσήγαγαν οι άνδρες των ΜΑΤ. Την ώρα της προσαγωγής ο ίδιος φώναζε το όνομα του για να κοινοποιηθεί.

Αντίστοιχη ειρηνική κινητοποίηση διοργανώθηκε και στο Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη. Σημειώνεται ότι για τις 31 Μαρτίου προγραμματίζεται η επόμενη συνάντηση των Αγανακτισμένων.

Το περασμένο Σάββατο, 2 Μαρτίου, χιλιάδες Πορτογάλοι συγκεντρώθηκαν σε διάφορες πόλεις της χώρας, αντιδρώντας στις πολιτικές λιτότητας.

Η ημέρα διαμαρτυρίας δεν επελέγη τυχαία. Αντίθετα, συνέπεσε με την άφιξη στη Λισαβόνα του κλιμακίου της τρόικας που ελέγχει την πορεία του πορτογαλικού μνημονίου.

Η συμμετοχή στις πορείες ήταν μαζική. "Ο λαός κυβερνά» ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε, υπό τους ήχους του Grandola, Vila Morena. Και τα δύο είχαν σημαδέψει την "Επανάσταση των Γαριφάλων" το 1974 και την πτώση της δικτατορίας.


 πηγή:news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...