Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ όλοι οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης


Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ όλοι οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Το…δρόμο της διερεύνησης σε βάθος δεκαετίας των «έργων και ημερών» όλων των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης άνοιξε η πρόσφατη καταδίκη σε ισόβια κάθειρξη του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου
 

Με εντολή των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη το ΣΔΟΕ  θα πρέπει να προχωρήσει σε ενδελεχή φορολογικό και τραπεζικό  έλεγχο όλων των αιρετών της
Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το 2003 και μετά καθώς και όλων των επιθεωρητών μεταφορών, υγείας, εργασίας και περιβάλλοντος.
Εφόσον υπάρξουν στοιχεία, τότε η έρευνα θα επεκταθεί και για τυχόν διάπραξη του αδικήματος του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
Ειδικότερα το ΣΔΟΕ καλείται να «ψάξει»:
-Δημάρχους, αντιδημάρχους οικονομικών υπηρεσιών, μέλη οικονομικών υπηρεσιών και ταμίες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το 2003 και μετά.
-Περιφερειάρχες , αντιπεριφερειάρχες και οικονομικές επιτροπές των Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων καθώς και πρώην νομάρχες των πρώην νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.
-Επιθεωρητές: Σώματος επιθεωρητών Ελέγχου Υπουργείου Μεταφορών, Ειδικής Υπηρεσίας περιβάλλοντος, Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, Επιθεωρητών Υγείας Πρόνοιας και Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας.
Οι εισαγγελείς έχουν αποστείλει μάλιστα και CD με προσωπικά στοιχεία των περισσοτέρων από τα  υπό έλεγχο πρόσωπα, ενώ η διαδικασία θα ξεκινήσει πρώτα από τους μεγάλους Δήμους  και περιφέρειες της χώρας.
Η παραγγελία των οικονομικών εισαγγελέων δεν στηρίζεται σε καταγγελίες σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων αλλά εντάσσεται στον γενικό προγραμματισμό της Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων του ΣΔΟΕ για τον έλεγχο όλων των προσώπων που διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα.
Πηγή: newsbomb.gr
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...