Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Ούτε τώρα Νυρεμβέργη για τον Ελληνισμό;



20130316-172953.jpg 


Όταν πριν λίγο καιρό η Ελληνική κυβέρνηση μέσω του PSI συμφωνούσε να αρνηθεί την ομολογία της, να πληρώσει δηλαδή στο ακέραιο τις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει έναντι κάποιων ανθρώπων που είχαν την ατυχία να την εμπιστευτούν, ελάχιστοι ήταν αυτοί που φώναζαν ότι πρόκειται για την πιο ηλίθια ιδέα. Το «ηλίθια» είναι ο πιο ανώδυνος
χαρακτηρισμός που μπορώ να προσδώσω.
Αποδείχτηκε λίγο αργότερα όταν μετά και το 2ο κούρεμα, (το θυμάστε το 2ο; Αυτό που

προέκυψε αιφνιδίως ως προϋπόθεση για την τελευταία δόση που θα την πάρουμε σε δόσεις;) το χρέος μειώθηκε ανεπαίσθητα, δεν κατέστη βιώσιμο και το όποιο όφελος εξανεμίστηκε από την περαιτέρω ύφεση που δημιούργησε η μετατροπή μέρους του χρέους από εξωτερικό σε εσωτερικό.
Το χειρότερο όμως είναι ότι χάθηκε η εμπιστοσύνη. Η λέξη αυτή είναι «μαγική» αφού αποτελεί την μοναδική προϋπόθεση που πρέπει να διαθέτει κάποιος για να μπορέσει να δανειστεί και ο βαθμός της εμπιστοσύνης που απολαμβάνει, καθορίζει και το κόστος του δανεισμού.
Οι ηλίθιοι βέβαια ακόμη πανηγυρίζουν. Οι ίδιοι ηλίθιοι ίσως να θορυβηθούν σήμερα που έμαθαν ότι θα κουρευτούν και οι καταθέσεις στις Κυπριακές τράπεζες.
Είναι πολύ «χοντρό» θα πουν μερικοί.
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΤΑΜΠΟΥ. Όταν μια χώρα του σκληρού πυρήνα της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης κλέβει τις αποταμιεύσεις των ανθρώπων που εμπιστεύτηκαν τα ομόλογά της, μια άλλη θα κλέψει τις καταθέσεις, τα ακίνητα, τις μετοχές, ή ότι άλλο μπορεί.
The game is over. Τίποτα δεν αποτελεί πλέον ταμπού. Νομιμοφανές πλιάτσικο!!!!
Το ερώτημα είναι πόσο πλέον μπορεί να αντέξει το ευρωπαϊκό μόρφωμα που προσπαθούν να δημιουργήσουν και να μας επιβάλλουν και όχι αν θα αντέξει.
Αν λοιπόν φτάνει στο σημείο να ανησυχεί ένας Λουξεμβουργέζος (Γιούνκερ), καλά θα κάνουμε εμείς ως λαός να ανησυχούμε εις διπλούν και ας συνειδητοποιήσουμε επιτέλους ότι μερικοί λαοί που συμβαίνει να είναι και «εταίροι» μας ίσως τελικά να είναι προβληματικοί. Ειδικά όταν φαίνεται ότι για 3η φορά στη σύντομη ιστορία τους κάνουν το ίδιο μοιραίο λάθος χρησιμοποιώντας βεβαίως διαφορετικά μέσα.

http://www.arkoudanews.blogspot.gr/2013/03/blog-post_16.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...