Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Στην Ελλάδα "μαζί τα φάγαμε", στην Κύπρο "μαζί τα καταθέσαμε"




Οι λούστροι της παγκόσμιας διακυβέρνησης

Η σημερινή είδηση : "Σοκ και δέος έχει προκαλέσει στην Κύπρο η απόφαση που λήφθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στο Eurogroup για το πακέτο διάσωσης του νησιού που περιλαμβάνει έκτακτο φόρο στις καταθέσεις όλων ανεξαιρέτως των πολιτών."


Στην Κύπρο δεν υπήρχαν...
οι μεγαλοσυνταξιούχοι, οι υπεραμειβόμενοι κηφήνες της δημοσιοϋπαλληλίας, τα γνωστά λαμόγια, ούτε οι υψηλά αμειβόμενοι ιδιωτικοί υπάλληλοι. Υπήρχαν μόνο οι μεγαλοκαταθέτες των Τραπεζών και κοντά σ΄ αυτούς οι "πτωχοπρόδρομοι" : οι μικροκαταθέτες του λίγα λεφτά στην άκρη "για την κακιά στιγμή". Άρα, δεν μπορούσαν να γίνουν αυτά που έγιναν εδώ. Υπήρχε η εναλλακτική λύση της αρπαχτής από τις ιδιωτικές καταθέσεις Κάτι που δεν εξέλιπε ακόμη και από τη χώρα "της φαιδράς πορτοκαλέας" των Παπαντωνίου-Στουρνάρα.


Τώρα μπαίνουν όλοι οι Κύπριοι στο πατητήρι για στύψιμο - το ονομάζουν κούρεμα - και έπεται η συνέχεια με τους έμμεσους και άμεσους φόρους τύπου "δομημένη επιφάνεια". Στην Ελλάδα είχαμε το "μαζί τα φάγαμε", στην Κύπρο "μαζί τα καταθέσαμε" και παραλείπουμε το "κοπρίτες".


kyprianoscy.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...