Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Είστε υποχρεωμένος να απαντήσετε κ. Σαμαρά




Σήμερα το HOT DOC δημοσιεύει αυτό που είχε προαναγγείλει. Μια αποκάλυψη που αφορά ένα σημαντικό και επί χρόνια στέλεχος της ΝΔ. Τον Ηλία Φιλιππακόπουλο, διευθυντή του Γραμματέα του κόμματος, Μανώλη Κεφαλογιάννη. Ο άνθρωπος αυτός υπήρξε χουντικός, υμνητής του Παπαδόπουλου και μέλος των διορισμένων από τους Συνταγματάρχες Φοιτητικών Συλλόγων. Η αποκάλυψή μας δεν στηρίζεται σε μαρτυρίες (αν και υπάρχουν πολλές) αλλά σε έγγραφα.
Ο Ηλίας Φιλιππακόπουλος συγχαίρει τον Γεώργιο Παπαδόπουλο για την Εθνοσωτήρια Επανάσταση, δηλώνει συνοδοιπόρος, αναφωνεί «ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ» και όταν η Ελλάδα εκδιώκεται λόγω της Χούντας από το Συμβούλιο της Ευρώπης συγχαίρει προσωπικά τον Παπαδόπουλο για τη στάση απέναντι στους Ευρωπαίους «βαρβάρους».
Αυτός ο άνθρωπος εκπροσωπεί σήμερα την «ευρωπαϊκή προοπτική» του Αντώνη Σαμαρά. Επί δεκαετίες, ως συνεργάτης του βουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη, πληρώνεται από τη Βουλή την οποία κατήργησε με τους ομοϊδεάτες του.
Όλα αυτά που αποκαλύπτουμε, δεν είναι φαντάσματα του παρελθόντος όπως θέλουν μερικοί να εμφανίζουν. Και είναι αυτοί που αποφεύγουν να απαντήσουν για την υπόθεση. Είναι θέμα ουσίας και Δημοκρατίας. Όπως γράφουμε στο τεύχος του περιοδικού, «το να κάνουν κάποιοι επίθεση ενάντια στα γραφεία της ΝΔ είναι πραγματικά απειλή για τη Δημοκρατία.Το να βρίσκεται κάποιος χουντικός και να διοικεί ένα δημοκρατικό κόμμα μέσα σε αυτά δεν είναι;».
Όσα γράφουμε δεν είναι κρίσεις, ούτε άρθρο. Είναι αποκαλυπτικό ρεπορτάζ. Πραγματικά γεγονότα δηλαδή. Σε αυτά τα γεγονότα η ΝΔ δεν απαντά. Αυτό είναι επίσης σοβαρό πρόβλημα και θέμα Δημοκρατίας. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός πριν από ένα μήνα διόρισε ως διευθυντή τον εκλεκτό του Κεφαλογιάννη, Ηλία Φιλιππακόπουλο. Ας υποθέσουμε πως δεν γνώριζε το χουντικό παρελθόν του. Τώρα το έμαθε. Η ερώτηση είναι, τι θα κάνει;
Η ΝΔ οφείλει να απαντήσει. Είναι υποχρεωμένη να απαντήσει. Δεν έχει καμιά σημασία ποιός βγάζει το ρεπορτάζ, αν τον αγαπάνε ή αν τον μισούν. Σημασία έχει αν το ρεπορτάζ είναι αληθές. Τα κόμματα οφείλουν να σέβονται τον δημόσιο έλεγχο που ασκεί η δημοσιογραφία. Αυτό τον ρόλο που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένος και είχε δυστυχώς εκλείψει.
Ο κ Σαμαράς είναι υποχρεωμένος να απαντήσει ο ίδιος ή δια εκπροσώπου του, αν σέβεται τη Δημοκρατία, αλλά και τη δημοσιογραφία. Αν κρατάει έναν χουντικό σε επιτελική θέση στο κόμμα του δεν την σέβεται. Αν δεν απαντάει σε όσα αποκαλύπτει η δημοσιογραφική λειτουργία επίσης.
Σε ό,τι αφορά την δημοκρατικότητα του κ. Σαμαρά μπορούμε να έχει ο καθένας την προσωπική του άποψη. Αυτό όμως στο οποίο πρέπει να απαντήσει, δεν είναι η όποια άποψή μας, αλλά τα ντοκουμέντα. Αυτή την υποχρέωση πρέπει να την θυμίσουν και τα υπόλοιπα ΜΜΕ αλλά και οι συνάδελφοί μου στον πρωθυπουργό. Πρέπει να θυμίσουμε στον εαυτό μας αλλά και σε αυτούς που ελέγχουμε, τι είναι δημοσιογραφία.
Ξαναρωτάμε τον κ. Σαμαρά λοιπόν. Θα ανεχτεί, ένας χουντικός να έχει τέτοια θέση στο κόμμα του το οποίο χθές μόλις γιόρτασε τον ρόλο του Κ. Καραμανλή στην αποκατάσταση αυτής της Δημοκρατίας; Θα ανεχτεί ακόμη, ένας άνθρωπος που υπερασπίστηκε την κατάλυση του Κοινοβουλίου να πληρώνεται από την ελληνική Βουλή ή τη ΝΔ έστω που επιδοτείται από τον ελληνικό λαό; Είναι υποχρεωμένος να απαντήσει.
Ο κ. πρωθυπουργός ας κάνει τον κόπο να διαβάσει μόνο το παρακάτω απόσπασμα της επιστολής του στελέχους του προς τον δικτάτορα Παπαδόπουλο. Αν θεωρεί πως συμβαδίζει με τις απόψεις του, τότε ας τον κρατήσει στη Νέα Δημοκρατία. Και ας την μετονομάσει.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...