Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013

Πρώτο διεθνές βραβείο δημοσιογραφίας για τον Κώστα Βαξεβάνη


Στην κορυφή της διεθνούς δημοσιογραφίας, ο Κώστας Βαξεβάνης. Ποια τα μέλη της κριτικής επιτροπής που παρέδωσαν το Julio Anguita Parado στον Έλληνα δημοσιογράφο. Υποψήφιος και για δεύτερο βραβείο

Ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης βραβεύτηκε με το πρώτο Διεθνές Βραβείο Δημοσιογραφίας Julio Anguita Parado “για τον θαρραλέο και ανεξάρτητο αγώνα του ενάντια στην διαφθορά στην καρδιά της Ευρώπης”.
Η Κριτική Επιτροπή , η οποία αποτελείται από τους δημοσιογράφους Mercedes Gallego (Vocento) ,
Montserrat Dominguez (Huffington Post) και  Antonio Garcia Ferreras (La Sexta) , τους Καθηγητές Octavio Salazar(Πανεπιστήμιο της Κόρδοβα) Antonio Checa( Πανεπιστήμιο της Σεβίλλης) Juan Antonio) ,  τον Juan Antonio Anguita Parrado , αδελφό του δημοσιογράφου (από την Κόρδοβα)  που σκοτώθηκε στον πόλεμο του Ιράκ την 7η Απριλίου του 2003 και τη Lola Fernandez Palenzuela, γενική γραμματέα του  SPA, ξεχώρισε το παράδειγμα του στην άσκηση μιας στρατευμένης  και ριψοκίνδυνης δημοσιογραφίας , αντιμέτωπος με τις δομές εξουσίας σε ένα πλαίσιο προσωπικής και επαγγελματικής  τρωτότητας και  σε μια περίοδο σοβαρών οικονομικών και κοινωνικών εντάσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Ο Κώστας Βαξεβάνης είναι υποψήφιος και για το Δημοσιογραφικό Βραβείο Index τα οποία θα πραγματοποιηθούν στο Λονδίνο στις 21 Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...