Το ρεύμα της Κατοχής
Βίοι παράλληλοι, μεταφορικά, ανάμεσα στον Γεώργιο Τσολάκογλου και τον κ. Παπακωνσταντίνου: κατά κάποιον τρόπο και οι δύο διεκπεραίωσαν την παράδοση της Ελλάδας στους Γερμανούς. Ο μεν Τσολάκογλου το έκανε κατά κυριολεξία το 1941, ο δε κ. Παπακωνσταντίνου ήταν ο κατ’ εξοχήν αρμόδιος από τους υπουργούς της κυβέρνησης ΓΑΠ να διαπραγματευτεί τους όρους υποτελείας της Ελλάδας στον σύγχρονο οικονομικό επεκτατισμό της Γερμανίας.Πριν από 70 περίπου χρόνια, ο Τσολάκογλου, με τις ευλογίες των Γερμανών κατακτητών, παραχωρούσε επιχειρηματικά προνόμια στον παππού του υπουργού που σήμερα κατηγορείται ότι «μαγείρεψε» τη λίστα Λαγκάρντ. Ο Μιχάλης Παπακωνσταντίνου, όπως είναι γνωστό, ήταν θείος του πρώην υπουργού και πατέρας των εξαδέλφων του, τα ονόματα των οποίων αφαιρέθηκαν από την πρωτότυπη λίστα με τους κατόχους λογαριασμών στην τράπεζα HSBC. Ο μέντορας του Μιχάλη Παπακωνσταντίνου ήταν ο Σωτήριος Γκοτζαμάνης, ο δωσίλογος υπουργός Οικονομικών, υπεύθυνος για τα περιβόητα «κατοχικά δάνεια». Ιστορικές συμπτώσεις, που μοιάζουν απίστευτες και θυμίζουν σενάριο κυνικού πολιτικού δράματος, επιβεβαιώνουν με τον πλέον εμφατικό τρόπο το ρητό ότι «η ιστορία επαναλαμβάνεται, πότε σαν φάρσα και πότε σαν τραγωδία». Κι όμως, αυτή είναι η αλήθεια και ο συγγραφέας Δημοσθένης Κούκουνας προσφέρει όλη την απαραίτητη τεκμηρίωση με τα ντοκουμέντα που παραθέτει στο βιβλίο του «Η ελληνική οικονομία κατά την Κατοχή», το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ερωδιός.Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα που κυκλοφορεί
Επικυρώθηκε η19μηνη φυλάκιση σε Θ. Αναστασιάδη-Πρώτο Θέμα
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Αρειος Πάγος απέριψε την αίτηση αναίρεσης που είχε υποβάλλει ο Θέμος Αναστασιάδης και η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα",
για απόφαση του Εφετείου ένα χρόνο πριν, με την οποία είχε επιβληθεί 19μηνη ποινή φυλάκισης( με αναστολή)
στον εκδότη της εφημερίδας Θ. Αναστασιάδη καθώς και στα υπόλοιπα 7 μέλη της συντακτικής επιτροπής της εφημερίδας.
Η υπόθεση αφορούσε την δημοσιοποίηση εικόνων από βίντεο με ερωτικές στιγμές της Εύης Τσέκου και του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, Χρήστου Ζαχόπουλου, τον Ιανουάριο του 2008.
Ολόκληρη η είδηση εδώ.
Παρ'όλα αυτά, ο συγκεκριμένος κύριος εξακολουθεί να διευθύνει τη μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα, να παραδίδει δημόσια μαθήματα ηθικής κτλ...
Ποινική δίωξη κατά του Θ. Αναστασιάδη για φοροδιαφυγή
ΑπάντησηΔιαγραφήΠοινική δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και φοροδιαφυγή, σε βαθμό κακουργήματος, ασκήθηκε σε βάρος του εκδότη Θέμου Αναστασιάδη.
Η υποθέση αφορά μέρος κατάθεσης 5,5 εκατ. ευρώ, που είχε ο εκδότης.
Ένα σχόλιο στο Ποινική δίωξη κατά του Θ. Αναστασιάδη για φοροδιαφυγή
1.
Το γεγονός ότι υπάρχουν εκδότες (Αναστασιάδης, Λυμπέρης, Κωστόπουλος) που είτε χρωστάνε άπειρα δεδουλευμένα σε προσωπικό, είτε δεν μπορούν να δικαιολογήσουν καταθέσεις, είτε δηλώνουν πτωχευμένοι, και την ίδια ώρα κυκλοφορούν με προκλητική χλιδή, είναι κάτι που αποδεικνύει πόσες πολλές τρύπες έχει το δικαιϊκό μας σύστημα. Ή ότι αυτή η χώρα έχει καταργήσει τους θεσμούς, δεν τους χρειάζεται πλέον…
Μου θυμίζει την παρακμιακή, καρικατουρίστικη εικόνα της αθηναϊκής δημοκρατίας που φιλοτεχνεί ο Πλάτων στην “Πολιτεία” του.
Το Nitro FM μεταδίδει τραγούδια με ενδιάμεσο μήνυμα περί μη καταβολής των δεδουλευμένων στο προσωπικό από τη διοίκηση, και ταυτόχρονα ο Πέτρος Κωστόπουλος έχει ξανά εκπομπή στην τηλεόραση….
Ορίστε πως ανεβαίνουν τα πολιτικά άκρα, δεξιά και αριστερά….
Μπορεί κάποιος παρακολουθώντας την πορεία του κ. Παπακωνσταντίνου και τη γενικότερη στάση του στο υπουργείο οικονομικών να συμπεράνει πως αποκλείεται να έφτιαξε εκείνη την εποχή έναν νόμο που φωτογραφίζει τον Αναστασιάδη (Ο Παπακωνσταντίνου κατατάσσεται στους αξιόλογους πολιτικούς στην δική μου αντίληψη) Βέβαια και εκείνη την εποχή να το είχε κάνει αυτό γιατί ο δημοσιογράφος αντιδρά τώρα. Τότε θυμάμαι κάτι εξώφυλλα που υποστήριζε πως πρέπει να φτιάξουμε άγαλμα στον Παπανδρέου για το πρώτο μνημόνιο (βέβαια και αυτό μπορεί να οφειλόταν στο μίσος του για την ΝΔ που πήγε να τον βάλει φυλακή).
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ κατάσταση είναι θεωρώ η εξής: Ο Αναστασιάδης μαζί με τον Τριανταφυλλόπουλο για την σύσταση του πρώτου θέματος χρειάστηκαν μεγάλα κεφάλαια. Η ΝΔ εκείνη την εποχή αν και έδινε δωράκια στους "δικά" της συγκροτήματα δεν πιστεύω πως θα έδινε κάτι αντίστοιχο στον Αναστασιάδη.
Προσπαθώ να καταλάβω τη θέση των αρμοδίων, που είχαν τη λίστα στα χέρια τους και απο κάτω το "πλήθος" φώναζε: Σε μένα δώσε τη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγώ θέλω..!
Αντι άλλων σχολίων θα παραθέσω ένα μικρό αποσπασμα από το..γρηγοορόσημο!
[[ Ο Ρεγκούζας ανήκε πολιτικά στην τάξη των «λοχαγών» της ΝΔ που στήριξαν την άνοδο του Κ. Κραμανλή στην ηγεσία της ΝΔ.
Είχε αναλάβει σκιώδης υφυπουργός Οικονομικών επί ΠΑΣΟΚ και τελικά υπουργοποιήθηκε επί ΝΔ.
Με την ανάληψη των καθηκόντων του ο Ρεγκούζας «αθέτησε τις «διακομματικές» συμφωνίες για το βόλεμα των εφόρων που ίσχυαν για χρόνια.
Ξεκινώντας μάλιστα από τη Θεσσαλονίκη -έβαλε παντού δικούς του» (Ελευθεροτυπία, 2/10).
Δεν σταμάτησε όμως εκεί.
Ζήτησε τη μετάθεση τελωνειακών, 24 τμηματαρχών τελωνείων Αττικής,
που ανήκαν πολιτικά στη ΝΔ και για τους οποίους είχε στοιχεία ανάμιξης τους σε υποθέσεις διαφθοράς.
Οι προϊστάμενοι τους όμως αρνήθηκαν να προχωρήσουν τις μεταθέσεις, με αποτέλεσμα να απειληθούν από τον Ρεγκούζα με πειθαρχικές ποινές.
Σε αυτό το σημείο βγήκε στη δημοσιότητα η βιντεοκασέτα μιας ομιλίας που είχε γίνει πριν από τρεις μήνες από τον Ρεγκούζα σε εκδήλωση των εφοριακών, όπου κατάγγειλε τη διαφθορά που επικρατεί στον κλάδο
===============================================
τους και τους κάλεσε να αντιδράσουν.
Στα πλαίσια αυτής της ομιλίας είπε και την περίφημη φράση «να μειώσετε το γρηγορόσημο»,
το οποίο είχε προφανώς την έννοια να μειώσετε το φαινόμενο του «γρηγορόσημου»
και όχι να μειώσετε το ύψος του «γρηγορόσημου», όπως σκοπίμως παρερμηνεύθηκε από το ΠΑΣΟΚ ιδιαίτερα για να σημαίνει προτροπή προς τους εφοριακούς να συνεχίσουν να λαδώνονται αλλά με «μέτρο».
==================================
Το όλο θέμα το έφεραν στη Βουλή βουλευτές του ΠΑΣΟΚ]]].
* Φαντάζεται κανείς να έπαιρναν ΑΥΤΟΙ! οι εγκάθετοι τη λίστα στα χέρια τους;