Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Οι πολιτικοί μας προτιμούν τα Πανεπιστήμια του εξωτερικού για τα παιδιά τους



samaras-venizelos-660-vouli 9Οι Έλληνες πολιτικοί έχουν ιδιαίτερη προτίμηση σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού και δη της Αγγλίας και των ΗΠΑ.Έτσι μερικοί από τους πιο γνωστούς πολιτικούς έχουν επιλέξει να στείλουν τα παιδιά τους στο εξωτερικό για σπουδές.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Παραπολιτικά, ακόμα και πολιτικοί που διετέλεσαν υπουργοί Παιδείας και επέμεναν στη αξιοπιστία του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος, προτίμησαν εν τέλει να στείλουν τα δικά τους παιδιά στο εξωτερικό για
τις σπουδές τους.

Εκτός λοιπόν από την Αλέκα Παπαρήγα που έστειλε την κόρη της στο Κολλέγιο Αθηνών και ακολούθως στο αμερικάνικο Deree για οικονομικές σπουδές, υπήρξαν κι άλλοι πολιτικοί που ακολούθησαν την ίδια τακτική.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επέλεξε το εξωτερικό για την πρωτότοκη κόρη του, την 22χρονη Λένα, η οποία αφού τελείωσε το Κολλέγιο Αθηνών, πλέον σπουδάζει πολιτικός μηχανικός στο City University London της Βρετανικής πρωτεύουσας, πανεπιστήμιο του οποίου τα δίδακτρα είναι απαγορευτικά για μία μέση ελληνική οικογένεια. Όσο για τον 15χρονο γιο του Κώστα, πηγαίνει ακόμα στο Λύκειο,αλλά μάλλον τον περιμένουν κι εκείνον σπουδές στο εξωτερικό.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, έχει επιλέξει το Georgetown University των ΗΠΑ για την νεαρή Ελβίνα, την οποία επισκέπτεται με κάθε ευκαιρία.

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έκανε τη διαφορά, αφού έβαλε στη λίστα των πανεπιστημίων και την παγωμένη Νορβηγία. Ο 30χρονος πλέον γιος του Ανδρέας σπούδασε οικονομικά στο Boston University, στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακό στην Νορβηγία και πλέον ζει μόνιμα στο Λονδίνο, ενώ μαζί του βρίσκεται και η 22χρονη Μαργαρίτα σπουδάζοντας Βιολογία στο Imperial College of London

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, είχε από νωρίς αποφασίσει να στείλει τα παιδιά του στο εξωτερικό γι' αυτό τα έβαλε στο πρόγραμμα διεθνούς απολυτηρίου IB, έτσι ώστε να μη δώσουν πανελλήνιες αλλά να φύγουν κατευθείαν έξω. Ο πρωτότοκος γιος του Σπύρος πήγε στο πανεπιστήμιο του Yale για να σπουδάσει οικονομικά, ενώ η Αθηναΐς επέλεξε σπουδές Ιστορίας στο London School of Economics (LSE)

Όσο για τα δίδυμα της Μαρίας Δαμανάκη στάλθηκαν αμφότερα στην Αγγλία, ο Θοδωρής στο York για σπουδές Οικονομίας και η Ελένη στο Leicester.

Η οικογένεια του Κώστα Σημίτη ωστόσο, πήρε μία γεύση από ελληνική παιδεία, αφού η κόρη του Μαριλένα αποφοίτησε από το Πολιτικό της Νομικής και στη συνέχεια πήγε για μεταπτυχιακό στο Columbia της Νέας Υόρκης και διδακτορικό στο LSE, ενώ πλέον διδάσκει στο πανεπιστήμιο του Πειραιά. Η Φιόνα από την άλλη, έχοντας καλλιτεχνική φλέβα πήγε κατευθείαν στο Λονδίνο να σπουδάσει Ιστορία της Τέχνης.

Τα τρία παιδιά του αντιπροέδρου της ΝΔ, Σταύρου Δημα σπούδασαν επίσης στο εξωτερικό, με εξαίρεση το γιό του Χρήστο που έκανε μία στάση κι από τη Νομική Αθηνών. Συγκεκριμένα, η Αντιγόνη τελείωσε Βιολογία στο Imperial College του Λονδίνου, μεταπτυχιακό στην Οξφόρδη και διδακτορικόστο Κέμπριτζ. Ο Κώστας σπούδασε νομικά στην Οξφόρδη και έκανε μεταπτυχιακό στο στο New York University, ενώ ο Χρήστος αφού τελείωσε τη Νομική Αθηνών συνέχισε στο Queen Mary του Λονδίνου, ενώ μεταπτυχιακό και διδακτορικό έκανε στο London Schhool of Economics (LSE)

Στην Αγγλία και οι δύο κόρες του Γεράσιμου Γιακουμάτου. Η 25χρονη Εβίνα τέλειωσε τη Νομική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και τώρα βρίσκεται στο Λονδίνο για μεταπτυχιακό στοΔιεθνές Εμπορικό Δίκαιο με ειδίκευση στην Ενέργεια. Η 24 αδελφή της Ζωή τελείωσε το Πολιτικό της Νομικής και πήγε στο Λονδίνο για να σπουδάσει σχεδιάστρια μόδας.

Τέλος τη διαφορά κάνει και η οικογένεια της Ντόρας Μπακογιάννη, αφού η κόρη της Αλεξία, επέλεξε τη Γαλλία για σπουδές επικοινωνίας στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης και έκανε μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού. Ο αδελφός της Κώστας, από την άλλη σπούδασε οικονομικά στο Brown University των ΗΠΑ και οικονομικά στο Harvard
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...