Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

«Εθνικά προκλητική αξίωση των εκπροσώπων της τρόικας»


 
Να διαψεύσουν οι ίδιοι οι εκπρόσωποι της τρόικας την πληροφορία που τους φέρει να ζητούν την εκκένωση των νησιών με λιγότερους από 150 κατοίκους, ζητά ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Μαχαιρίδης. «Τέτοιες πληροφορίες δεν πρέπει να απαντώνται με δύο γραμμές από “κύκλους” και “παράγοντες”» δήλωσε, αναφερόμενος σε πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες η
τρόικα απαίτησε να εκκενωθούν τα νησιά με λιγότερους από 150 κατοίκους , με το σκεπτικό ότι επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.
«Δεν μου αρκεί, ούτε κατ’ ελάχιστον, η διάψευση του υπουργείου Οικονομικών που χαρακτηρίζει ως εκτός πραγματικότητας τις πληροφορίες», σημειώνει ο κ. Μαχαιρίδης, ενώ κάνει λόγο για «εθνικά προκλητική αξίωση των εκπροσώπων της τρόικας», που δεν μπορεί «να περιγράφεται ως ένα απλό κακόγουστο αστείο» και ζητά από την ελληνική κυβέρνηση, «στο μέτρο και στο βαθμό που μπορεί ακόμα να σηκώσει ανάστημα απέναντι στους απεσταλμένους των δανειστών, να απαιτήσει απ’ αυτούς τους ίδιους να διαψεύσουν τη διακινούμενη από τα ΜΜΕ πληροφορία».
Αν οι εκπρόσωποι της τρόικας «θεωρούν ως “άνευ σημασίας” να απαντούν σε “πληροφορίες” με ανάλογο εθνικά επιζήμιο και επικίνδυνο περιεχόμενο, πρέπει και επισήμως να θεωρηθούν ανεπιθύμητοι, και ως τέτοιοι να αντιμετωπιστούν από την ελληνική κυβέρνηση», αναφέρει ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και καταλήγει:
«Στην περίπτωση που υπάρχει έστω και ίχνος αληθείας στη σχετική πληροφορία και επειδή η φερόμενη ως απαίτηση της τρόικας αφορά κυρίως, αν όχι αποκλειστικά το Νότιο Αιγαίο, τους διαμηνύουμε ότι όχι μόνο θα διατηρηθεί ο πληθυσμός των εκατόν πενήντα ή πέντε κατοίκων στα μικρά μας νησιά, αλλά θα φροντίσουμε να κατοικηθούν και εκείνα που σήμερα θεωρούνται ερημονήσια. Είναι ανάγκη που ξεπερνά τα όρια αντοχών του κρατικού προϋπολογισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...