Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Στοιχεία για τα παιδιά αλλοδαπών στους παιδικούς σταθμούς ζητά o Παναγιώταρος



Μια ερώτηση η οποία κρίνεται άκρως επικίνδυνη !



Μία περίεργη ερώτηση που επιδέχεται επικίνδυνες ερμηνείες κατέθεσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος, προς τους υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής με ερώτησή του (4/10/2012) ζητά να πληροφορηθεί για τον αριθμό των αλλοδαπών βρεφών και νηπίων που εξυπηρετούνται από τους Δημοτικούς και Κοινοτικούς Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς με τη διαδικασία της κλήρωσης.  

Το υπουργείο Εσωτερικών φαίνεται να συναίνεσε στο αίτημα του κ. Παναγιώταρου, καθώς σύμφωνα με καταγγελία που προέρχεται από πολίτες του Δήμου Ιεράπετρας, νηπιαγωγεία έχουν γίνει αποδέκτες εγγράφου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, με τα οποίο ζητούνται στοιχεία για τον αριθμό αλλοδαπών βρεφών και νηπίων ανά χώρα προέλευσης.

Στο έγγραφο (11938/2 Οκτωβρίου 2012) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης με παραλήπτη όλους τους δήμους της Μεγαλονήσου, το οποίο δημοσιεύεται στο Διαδίκτυο αναφέρεται:

«Σας διαβιβάζουμε σε φωτ/φα το ανωτέρω (α) σχετικό έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών και την ανωτέρω (β) σχετική ερώτηση Βουλευτή κ.Ηλία Παναγιώταρου, και παρακαλούμε να μας στείλετε αυθημερόν με φαξ στοιχεία σχετικά με 1) τον αριθμό των ημεδαπών και αλλοδαπών που επιλέγησαν να καλύψουν τις θέσεις των αντίστοιχων παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών και 2) τον αριθμό των αλλοδαπών ανά χώρα προέλευσης, προκειμένου με τη σειρά μας να τα διαβιβάσουμε έγκαιρα στο ανωτέρω Υπουργείο για την ενημέρωση της Εθνικής Αντιπροσωπείας».

Η δημοτική παράταξη της Ιεράπετρας «Πολίτες εν δράση» με επιστολή της διαμαρτύρεται στο υπουργείο Εσωτερικών για το αίτημά του και ενημερώνει ότι «με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του αρμόδιου για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Νομικού Προσώπου (ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Ιεράπετρας) δεν θα ανταποκριθούμε στο αίτημά σας για παροχή στοιχείων».

Στην ίδια επιστολή υπενθυμίζεται ότι «ο εν λόγω βουλευτής είχε πει τα παρακάτω σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του στο Φλοίσβο, στις 11/6/2012: 'Αν μπει, η Χρυσή Αυγή στην Βουλή, θα κάνει εφόδους στα νοσοκομεία αλλά και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και θα πετά στον δρόμο τους λαθρομετανάστες και τα παιδιά τους'».

Τέλος, καλούν τους συναδέλφους τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όλης της χώρας να πράξουν το ίδιο.

πηγή:in

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...