Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης «αδειάζει» το Μουσουρούλη για την εκκένωση των νησιών και ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για τον Στουρνάρα!


Έμμεσο «άδειασμα» στον Υπουργό Ναυτιλίας έκανε σήμερα ο Υπ. Εσωτερικών Ευρυπίδης Στυλιανίδης για το θέμα που προέκυψε από χθες, περί απαίτησης της τρόικα να αδειάσουν νησιά με λιγότερους από 150 κατοίκους για ..δημοσιονομικούς λόγους!

Το θέμα έφερε στη Βουλή ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο οποίος και επεσήμανε ότι «αυτά τα νησιά είναι Ελλάδα και δεν έχει κανείς δικαίωμα να τα πουλήσει».

«Δεν είναι τυχαία αυτά που ειπώθηκαν την Πέμπτη από τον υπουργό ναυτιλίας παρουσία πολλών εφοπλιστών για την πρόταση της Τρόικας να εγκαταλειφθούν τα νησιά κάτω των 150 κατοίκων. Γιατί αν δεν έχει κατοίκους μπορούν να το νοικιάσουν και να τα πουλήσουν. Γιατί; Γιατί όταν ένα νησί δεν κατοικείται δεν έχει υφαλοκρηπίδα γιατί δεν έχει οικονομική ζωή», είπε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Μάλιστα, απευθυνόμενος στον Υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη έβγαλε την είδηση: «Ξεχάσατε τα κίνητρα που δίναμε για να παραμείνουν οι κάτοικοι στα Λέβυθα. Αν η Γαύδος αδειάσει σημαίνει ότι η ΑΟΖ στο επίμαχο σημείο που υπάρχουν προσφορές εξόρυξης πετρελαίου δεν θα είναι εντός ελληνικής ΑΟΖ… Μιλήσατε για ανθρώπους και αριθμούς αλλά εσεις δεν κοιτάτε τους ανθρώπους μόνο τους αριθμούς. Η Ελλάδα έχει δοθεί σε αντιπαροχή. Παίρνετε εντολές».

Και εκεί ήρθε το άδειασμα Στυλιανίδη στο Μουσουρούλη που διέψευσε χθες την είδηση: «Να αποσαφηνίσω ότι η ανοησία οποιουδήποτε ξένου υπάλληλου δεν καθορίζει την εθνική πολιτική. Η εθνική πολιτική καθορίζεται από τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση».

Με αυτή τη δήλωση ο Υπουργός Εσωτερικών επιβεβαίωσε τις φήμες ότι αυτή η απαίτηση της τρόικα είναι υπαρκτή.

Αυτή η τοποθέτηση άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για τον Γ. Στουρνάρα, ενώ ο Πάνος Καμμένος ζήτησε την παραίτηση του Υπουργού Οικονομικών.

«Προκύπτει θέμα Στουρνάρα και πρέπει να παραιτηθεί γιατί μας έλεγε ότι ουδέποτε τέθηκε τέτοιο θέμα. Έλεγε στην ανακοίνωσή του ότι «δεν μπορούμε να πάρουμε στα σοβαρά μια ανοησία ξένου υπαλλήλου. Φαίνεται ότι η ανοησία ειπώθηκε και κάποιος είπε ψέματα. Θέτουμε θέμα Στουρνάρα και ζητούμε παραίτηση. Ναυτιλιακοί ρεπόρτερς επιβεβαιώνουν τα λεχθέντα του κ. Μουσουρούλη», τόνισε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

 olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...