Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Σόμπες και μαγκάλια - Πρωτοφανής πετρελαϊκή φοροκλοπή σε βάρος των φτωχών




Εντελώς ξεχαρβαλωμένοι οι μηχανισμοί. Σχεδόν αόρατοι, ανύπαρκτοι, ακούνητοι, άχρηστοι. Παράδειγμα η κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα ληστρική επιδρομή από μια πρωτοφανή πετρελαϊκή φοροκλοπή... Έτσι τη νύφη θα την ακριβοπληρώσουν οι φτωχοί. Έτσι εκατομμύρια αθώες ψυχές θα ζεστάνουν το κοκαλάκι τους με σόμπες και μαγκάλια. Έτσι ο μισός και πλέον πληθυσμός θα γκρεμοτσακιστεί στα επίπεδα της Κατοχής. Και έτσι για μια ακόμα φορά η χώρα θα μετακομίσει από την Ευρώπη στην Σιβηρία την Τσαρική!

Πασίγνωστο το σύστημα της οργανωμένης καταλήστευσης του δημοσίου χρήματος. Από τον αρμόδιο υπουργό μέχρι τον τελευταίο υπαλληλίσκο. Ένοχοι οι πάντες. Από τις βαριές «φανέλες» και τα μεγάλα ονόματα του ρετιρέ μέχρι τα ισόγεια στα οποία σουλατσάρουν και μπεκροπίνουν τόσο οι διακινητές όσο και αρκετοί βενζινοπώλες. Όλοι αυτοί έχουν στήσει άγριο γλέντι σε βάρος του φτωχού λαού. Μιλάμε ετησίως για πολλά δισεκατομμύρια euros. Με τα οποία θα ανακουφίζονταν οι σκληρά εργαζόμενοι πολίτες. Και με τα οποία η χώρα θα είχε προχωρήσει σε πρωτογενές πλεόνασμα.

Με απλά λόγια αυτή η καταλήστευση προδοσία εθνική. Δηλαδή κάτω από φυσιολογικές, ευρωπαϊκές συνθήκες, όλοι αυτοί θα κατέληγαν στα δικαστήρια και με συνοπτικές διαδικασίες θα τους σφράγιζαν ισόβια στην φυλακή. Όμως επειδή τα ονόματα είναι βαριά δεν τα αγγίζει ουδείς. Όμως επειδή τα ίδια αυτά βαριά ονόματα έχουν προφανώς συνάψει σχέση διαπλοκής με το κυρίαρχο πολιτικό προσωπικό, διάγουν ασυλία και ατιμωρησία Μπανανίας αφρικανικής. Όμως επειδή στο μέλι τσαλαβουτούν και μικρομεσαίοι ποντικοί, άπαντες κάνουν γαργάρα και παριστάνουν τα θύματα αυτής της θηριώδους φοροκλοπής.

Μια τραγωδία επικών διαστάσεων που οι κυβερνώντες την επιρρίπτουν στους ξεχαρβαλωμένους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Αν είναι έτσι τότε να τους αλλάζανε. Αν είναι έτσι τους επίορκους να τιμωρούσαν παραδειγματικά. Αν είναι έτσι να μισθώνανε ξένους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Αν είναι έτσι να οργανώνανε ηλεκτρονικά τα συστήματα ελέγχου και με την πρώτη κουτσουκέλα να μπαγλαρώνανε τον κλέφτη και να δημεύανε την περιουσία του.

Επειδή λοιπόν τίποτα απ' όλα αυτά δεν έχουν γίνει, γι' αυτό υπεύθυνοι και ένοχοι είναι οι κυβερνώντες πολιτικοί. Όχι μόνο οι σημερινοί, αλλά και όσοι διαχειρίστηκαν τις τύχες της χώρας από την έλευση της κρίσης μέχρι σήμερα. Οπότε δύο τινά συμβαίνουν: Είτε όλοι αυτοί είναι ανίκανοι, είτε είναι διαπλεκόμενοι. Έχουν προσωπικό συμφέρον δηλαδή. Στην πρώτη περίπτωση πρέπει τάχιστα να παραιτηθούν. Στην δεύτερη να δικαστούν. Τίποτα από τα δύο δεν πρόκειται να συμβεί.

Επομένως μόνο καταστροφή. Επομένως ανυπόληπτοι, απατεώνες, ανάλγητοι και αρχικλεφταράδες αυτοί οι πολιτικοί. Και επομένως γαία πυρί μειχθήτω και ο σώζων εαυτόν σωθήτω. Τουτέστιν αφού με «σκοτώνεις» εσύ, θα σε «σκοτώσω» κι εγώ κάποια στιγμή. Μίσος και οργή μέχρι να έρθει λύτρωση και αλλαγή!
["Μαγκάλια" του Δημήτρη Δανίκα από tovima.gr]
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...