Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Μέρκελ: Σας στηρίζουμε αλλά….


  • 4
     


 Μέρκελ: Σας στηρίζουμε αλλά....
 
Η γερμανίδα καγκελάριος δεν θα μπορούσε να είναι πιο σαφής. Αναγνωρίζει τις θυσίες των Ελληνών ,θα κάνει ό,τι μπορεί αλλά η Ελλάδα θα πρέπει να πάρει συγκεκριμένα μέτρα και ακόμα πιο συγκεκριμένες αποφάσεις προκειμένου να πείσει ότι μπορεί να τα καταφέρει. Η κ.Μέρκελ χρησιμοποίησε πολύ προσεκτικές εκφράσεις στις δηλώσεις της. Δεν έδωσε υποσχέσεις ούτε καλλιέργησε ελπίδες ότι το πρόβλημα Ελλάδα θα λυθεί μόνο με την
συνεισφορά των κρατών μελών της ΕΕ. Με αυτά τα δεδομένα η γερμανίδα ηγέτης ήταν απολύτως ειλικρινής και σαφώς δεν μοίρασε ..καθρεφτάκια.
Κυβερνητικοί παράγοντες μετά το πέρας των συνομιλιών Σαμαρά Μέρκελ τόνιζαν μεν την σημασία της επίσκεψης για την διεθνή εικόνα της χώρας όμως άφηναν σαφώς να εννοηθεί ότι περίμεναν κάτι παραπάνω. Εκείνη η αποστροφή της καγγελαρίου «ελπίζουμε η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ» ήταν ότι ακριβώς δεν θα ήθελαν να ακούσουν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το θέμα της επιμήκυνσης συζητήθηκε για μια ακόμα φορά μεταξύ του Α.Σαμαρά και της Α.Μέρκελ αλλά η γερμανική θέση ήταν σταθερή.«Το συζητάμε θα πιέσουμε όταν πρέπει αλλά όλα θα εξαρτηθούν από την έκθεση της τρόικα».
Σχετικά με την καταβολή της επόμενης δόσης, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η καγκελάριος, «είπε ουσιαστικά και δημόσια ότι θα εξαντληθεί ο χρόνος μέχρι την καταβολή αποκλείοντας την δυνατότητα να δοθεί πριν την σύνοδο κορυφής» δείχνοντας μια απόφαση πιθανότατα τον Νοέμβριο σε μια έκτακτη σύνοδο ή σε ένα άτυπο eurogroup.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...