Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Δείτε τι αποζημείωση έλαβε από την προηγούμενη δουλειά του αυτός που έμμεσα εισηγείται την μείωση των αποζημείωσεων.



ΠΡΟΣΟΧΗ!Μην λιποθυμήσετε.
Αποζημίωση ύψους...



3,4 εκατομμυρίων ευρώ έλαβε ο σημερινός διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος όταν εγκατέλειψε τη θέση του αντιπροέδρου της Τράπεζας Πειραιώς, «μίας μεγάλης τράπεζας που τώρα ρυθμίζει», αναφέρει σε σημερινό του ρεπορτάζ το πρακτορείο Reuters.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, το ποσό αυτό αποτέλεσε ουσιαστικά επιβράβευση του κ. Προβόπουλου για την ανέλιξή του σε μέλος του συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος το 2008. Πάντως, διευκρινίζεται πως λόγω φόρων το ποσό της επιβράβευσης διαμορφώθηκε τελικά στα 2,8 εκατομμύρια ευρώ!

Ο κ. Προβόπουλος, «ως Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος έχει παίξει ρόλο - κλειδί στην ενδυνάμωση του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα, το οποίο έλαβε δισεκατομμύρια ευρώ σε ρευστότητα από την ΕΚΤ και περιμένει να λάβει ακόμα 50 δισ. ευρώ νέων κεφαλαίων από το νέο πακέτο διάσωσης από την ευρωζώνη και το ΔΝΤ», σημειώνει το Reuters και προσθέτει:

«Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει επίσης δεχθεί κριτική για την πρόσφατη διάσωση της κρατικής Αγροτικής Τράπεζας, την οποία Έλληνες βουλευτές της αριστεράς την χαρακτήρισαν ως "ληστεία του αιώνα". Σύμφωνα με τη συμφωνία διάσωσης, οι αρχές αποφάσισαν να τοποθετήσουν τα μη εξυπηρετούμενα κεφάλαια της ΑΤΕ σε μία "κακή τράπεζα" και τα υπόλοιπα (σ.σ. υγιή) στην Τράπεχα Πειραιώς».

«Η Τράπεζα της Ελλάδος είπε ότι ο Προβόπουλος δεν αντιμετώπισε καμία σύγκρουση συμφερόντων από τη συμφωνία αποχώρησής τους (σ.σ. από την τράπεζα Πειραιώς το 2008) και ότι είχε πλήρως ενημερώσει τις αρχές για την πληρωμή του. Όταν το Reuters έστειλε τις ερωτήσεις στον κο Προβόπουλο, το νομικό τμήμα της Τράπεζας της Ελλάδος απάντησε: "Σύμφωνα με την ισχύουσα ελληνική νομοθεσία, ο Διοικητής κος Προβόπουλος δήλωσε όλο το ποσό της πληρωμής του στις σχετικές φορολογικές και δικαστικές αρχές"», συνεχίζει το ρεπορτάζ των Stephen Grey and Nikolas Leontopoulos.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...