Σάββατο 19 Μαΐου 2012

ΣΥΡΙΖΑ : "Γερμανικό μοντέλο φορολόγησης των επιχειρήσεων"



 Το γερμανικό και πορτογαλικό μοντέλο φορολόγησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα αντιγράψει ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του κόμματος Γιώργος Σταθάκης. Όπως εξήγησε θα γίνει ο διαχωρισμός στη φορολόγηση του εισοδήματος, του κέρδους και της επανεπένδυσης του κέρδους.

Εμφανίστηκε θετικός στην πρόταση επιχειρηματιών από το κέντρο της Αθήνας, που έχει γίνει και μέσω του ΣΚΑΪ προκειμένου να υπάρξει μηδενική φορολόγηση για πέντε χρόνια των νέων επιχειρηματιών που επενδύουν στο κέντρο. Είπε χαρακτηριστικά ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανέναν ταμπού και είναι ανοιχτός να κάνει φοροαπαλλαγές στη νέα καινοτόμα επιχειρηματικότητα».

Αναφερόμενος στα δάνεια εκτίμησε ότι περίπου το 25 έως 28% είναι "κόκκινα" και αναγκαστικά πρέπει να αναδιαρθρωθούν. Για τα στεγαστικά πρότεινε αναπροσαρμογή με βάση την αξία των ακινήτων ενώ για τα υπόλοιπα να προσαρμοστούν με βάση τα πραγματικά εισοδήματα των δανειοληπτών.
Επίσης ο κ. Σταθάκης πρότεινε τράπεζες λειτουργίες ειδικού σκοπού στους οποίους θα συμπεριλαμβάνονται η στήριξη επιχειρηματιών, κοινωνίας και περιβάλλοντος.

Στην ίδια εκπομπή ο Γιάννης Μηλιός, υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε το μνημόνιο εσωτερική υποτίμηση που καταστρέφει την οικονομία, την κοινωνία και τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας, που είναι η μικρή επιχείρηση. Προανήγγειλε κλιμακωτή φορολόγηση ακίνητης περιουσίας από τις 300 χιλιάδες ευρώ και επανεξέταση των φοροαπαλλαγών. Είπε ότι η αύξηση των εσόδων του κράτους θα γίνει με βάση κλίμακες, ενίσχυση των ελεγχτικών μηχανισμών και διασταύρωση πόθεν έσχες.

Αναφερόμενος στην πρόταση για φορολόγηση 1% επί του τζίρου των επιχειρήσεων είπε ότι πρόκειται για παράδειγμα φόρου που ρίχνει τα βάρη και στην άλλη πλευρά καθώς οι έκτακτοι φόροι δεν μπορούν να μπαίνουν κάθε φορά στους συνταξιούχους και μισθωτούς.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...