Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Μάχη ζωής και θανάτου οι εκλογές της 17ης Ιουνίου



Μάχη ζωής και θανάτου οι εκλογές της 17ης Ιουνίου
Αν η εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου ήταν κρίσιμη για το ΠΑΣΟΚ, οι επικείμενες βουλευτικές εκλογές θα κρίνουν την επιβίωση ή τη διάλυση του Κινήματος που κυβέρνησε για 21 χρόνια τον τόπο από το 1981.Οι πρώτες μετρήσεις είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές αφού παγιώνεται μία πτωτική
τάση από την επόμενη των εκλογών της 6ης Μαΐου.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλος είδε τις προσδοκίες του για ένα ποσοστό κοντά στο 20% να διαψεύδονται και το ΣΥΡΙΖΑ να εκτοπίζει το ΠΑΣΟΚ από τη δεύτερη θέση.
Αυτή τη φορά έχει βάλει ένα ρεαλιστικό, όπως πιστεύει στόχο, που είναι να διατηρήσει το ΠΑΣΟΚ τις δυνάμεις του και να διαψευστούν όσοι υπολογίζουν ότι θα κατρακυλήσει σε μονοψήφιο ποσοστό.
Εντός της ημέρας αναμένονται θεαματικές κινήσεις από τον κ. Βενιζέλο που θα αποτελέσουν ένα ισχυρό σοκ για το ΠΑΣΟΚ και θα στοχεύουν στην ανάσχεση της πτωτικής τάσης.
Οι κινήσεις θα περιέχουν ισχυρούς συμβολισμούς σε επίπεδο προσώπων. Αναμένεται να τεθούν εκτός ψηφοδελτίων πρόσωπα με πολυετή διαδρομή στο ΠΑΣΟΚ και στο δημόσιο βίο προκειμένου να σηματοδοτηθεί η ανανέωση.
Ο κ. Βενιζέλος θέλει να διαμορφώσει ψηφοδέλτια με καθαρά και νέα πρόσωπα με 30άρηδες και 40άρηδες.
Εκτός ψηφοδελτίων θα βρεθούν και πρόσωπα που είναι ταυτισμένα με την καταστροφική διακυβέρνηση της τελευταίας διετίας.
Ο κ. Βενιζέλος φέρεται αποφασισμένος να οδηγήσει σε αποστρατεία στελέχη που διετέλεσαν επί σειρά ετών υπουργοί αλλά στις τελευταίες εκλογές δεν κατόρθωσαν να εκλεγούν αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις.
Επίσης οι κκ Παπακωνσταντίνου και Ραγκούσης δεν πρέπει να νιώθουν άνετα ενώ η μεγάλη ανατροπή θα ήταν η αποπομπή του κ. Παπανδρέου από τις λίστες του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Βενιζέλος έχει δεχθεί σχετικές εισηγήσεις αλλά διστάζει να προχωρήσει σε μία τέτοια ενέργεια εις βάρος του γιού του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...