Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Πλώρη για την Κεντροδεξιά


Η προκήρυξη των εκλογών σηματοδοτεί και την αφετηρία της προσπάθειας που έχει εξαγγείλει ο κ. Σαμαράς για την επανένωση της Κεντροδεξιάς… 
Ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος μέχρι χθες δεν έκανε τίποτε άλλο πέραν των επισημάνσεων σε φραστικό επίπεδο, για την ανάγκη συνένωσης δυνάμεων που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, καλείται από σήμερα κιόλας να προχωρήσει σε συγκεκριμένες πράξεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Έθνος», το πρώτο ραντεβού που θα κάνει θα είναι με την κ. Μπακογιάννη. Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, άλλωστε είναι η μόνη από τον χώρο της Κεντροδεξιάς που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας πολιτικής συνεργασίας –εν όψει των εκλογών- με τη ΝΔ.
Η κ. Μπακογιάννη δεν φαίνεται διατεθειμένη να σταματήσει τις συζητήσεις που κάνει με τον Στ. Μάνο, ο οποίος από την πλευρά του έχει εκφράσει έντονες επιφυλάξεις ως προς το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ. Η δήλωσή του ότι «εάν επιστρέψει ο Κ. Καραμανλής τότε θα επιστρέψει και ο ίδιος» ήταν χαρακτηριστική.
Με τον Πάνο Καμμένο περιθώρια συνεργασιών δεν υπάρχουν πλέον, ενώ και ο κ. Καρατζαφέρης δηλώνει ότι παραμένει σε πλήρη δράση και θα διεκδικήσει την ψήφο του ελληνικού λαού και στις επόμενες εκλογές.
Με βάση αυτά, συμπληρώνει η εφημερίδα, το εγχείρημα Σαμαρά έχει ελάχιστες πιθανότητες επιτυχίας, αλλά ο πρόεδρος της ΝΔ θεωρεί ότι πρέπει να κάνει την προσπάθειά του προκειμένου να προβάλει την εικόνα ότι έδωσε μάχη για την επανένωση της παράταξης.

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...