Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Δήλωση βόμβα του Γάλλου πρωθυπουργού: Η ΕΚΤ να δανείζει την Ελλάδα


Image


Η ΕΚΤ να δανείζει την Ελλάδα, είπε σήμερα ο Γάλλος πρωθυπουργός και άλλαξε άρδην τις ισορροπίες στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Λιμπερασιόν» ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Ερό τόνισε ότι, το άτυπο Ευρωπαϊκό συμβούλιο, που θα γίνει την Τετάρτη, «πρέπει να στείλει ισχυρό σήμα υποστήριξης στον ελληνικό λαό, εξετάζοντας
ένα ευρύ φάσμα επιλογών, στις οποίες να συμπεριλαμβάνεται ο προστατευτισμός, αλλά κι ο άμεσος δανεισμός της Ελλάδας από την ΕΚΤ». Με άλλα λόγια η πολιτική Μέρκελ βαίνει προς εγκατάλειψη και ο ελληνικός λαός ήδη από τις προηγούμενες εκλογές, έχει αλλάξει την ατζέντα στην Ευρωζώνη και την υφήλιο!


«Πρέπει», συνεχίζει ο Γάλλος πρωθυπουργός, «όλα τα θέματα να περιληφθούν στις διαβουλεύσεις αυτές: τα χρηματο-πιστωτικά, ο τραπεζικός τομέας, η ανάπτυξη, ο προστατευτισμός. Πρέπει να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα στον ελληνικό λαό και σε όλους τους Ευρωπαίους».

Στο ερώτημα, εάν θα συμπεριληφθεί στη διαβούλευση της Τετάρτης ο δυνητικός δανεισμός από την ΕΚΤ προς τα μέλη της ευρωζώνης, ο κ. Ερό δήλωσε: «Κανένα θέμα δεν αποτελεί για εμάς ταμπού.Επομένως, κι αυτό θα γίνει αντικείμενο της διαβούλευσης μας.Η ιδέα, είναι να χαράξουμε τον δρόμο της εξόδου από την κρίση, αλλά χωρίς να πνίξουμε τους λαούς μας».

Συγχρόνως, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας εισηγείται να διατεθούν κεφάλαια από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ» υπέρ «αναπτυξιακού χαρακτήρα έργων» στην Ελλάδα. «Η αβεβαιότητα, σήμερα, ωθεί την Ελλάδα στην εκδήλωση πανικού στον τομέα των τραπεζών, αλλά και προς μια πολιτική αστάθεια.

Εμείς, πρέπει να ανταποκριθούμε σε όλα αυτά, δηλαδή να βρούμε τον τρόπο, ώστε η Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη», τόνισε τέλος ο Γάλλος πρωθυπουργός.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...