Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Φιάχνουμε λικέρ ρόδι


Θα χρειαστούμε:
Ρόδια (όσα θέλετε)
Ζάχαρη (ανάλογα με το πόσα ρόδια έχετε, )
2-3 ξύλα κανέλας
μερικά γαρυφαλλάκια
κονιάκ
λικέρ Tia Maria ή Kahlua (υπολογίστε 1 φλιτζανάκι του καφέ για κάθε 15 μέτρια ρόδια)


Το φτιάχνουμε
Καθαρίζουμε τα ρόδια μας και συγκεντρώνουμε τα σποράκια τους. Σε ένα τάπερ (κατά προτίμηση ορθογώνιο) τοποθετούμε τα σπόρια με τη ζάχαρη, υπολογίζοντας για κάθε 2 κούπες σπόρια, 1 κούπα ζάχαρη. Προσθέτουμε 2-3 ξύλα κανέλας, μερικά γαρυφαλλάκια, κλείνουμε καλά το τάπερ και το βάζουμε στο ΨΥΓΕΙΟ για ενάμισι μήνα. Στο διάστημα αυτό, μια φορά την εβδομάδα, ανοίγουμε το τάπερ και ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα τα ρόδια με τη ζάχαρη. Μόλις περάσει ο ενάμισης μήνας, στο τάπερ υπάρχει πλέον ένα παχύρρευστο υγρό, ενώ από τα σποράκια έχουν απομείνει μόνο τα άσπρα «κουκουτσάκια». Σουρώνουμε πολύ καλά αυτό το υγρό σιρόπι και υπολογίζουμε για 2κούπες σιρόπι, ¾ -1 κούπα κονιάκ (ανάλογα με το πόσο δυνατό το θέλουμε).
Όταν ολοκληρωθεί κι αυτή η διαδικασία, προσθέτουμε το λικέρ (κατά προτίμηση Tia Maria ή Kahlua) και ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε το λικέρ ρόδι σε γυάλινα μπουκάλια και το αφήνουμε 2 μέρες μέσα στα μπουκάλια να «ηρεμήσει». Μετά από αυτό, το λικέρ μας είναι έτοιμο.
Στην υγειά μας!!

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...