Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

«Κεραυνός για τις χρηματαγορές η στάση πληρωμών στις Η.Π.Α.»


Σαφείς προειδοποιήσεις για τις συνέπειες από μια ενδεχόμενη στάση πληρωμών στις Η.Π.Α. εξαπέλυσε προς πάσα κατεύθυνση ο κυβερνήτης της Τράπεζας της Γαλλίας.

«Αν επρόκειτο να έχουμε ένα ατύχημα στο αμερικανικό χρέος, αυτό θα αποτελούσε, όπως είπε το ΔΝΤ, έναν κεραυνό για τις χρηματαγορές. Θα προκαλούσε εξαιρετικά βίαιες και βαθιές παγκόσμιες αναταράξεις» σημείωσε σε συνέντευξή του στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Le Figaro» ο Κριστιάν Νουαγέ.

Παράλληλα, εξήγησε πως η ανακοίνωση της Ομάδας των Είκοσι (G20), η οποία συνεδρίασε αυτό το Σαββατοκύριακο στην αμερικανική πρωτεύουσα και κάλεσε την Ουάσινγκτον να άρει το αδιέξοδο, είχε στόχο «να κάνει την αμερικανική κοινή γνώμη να αντιληφθεί τα τεράστια προβλήματα από ένα μπλοκάρισμα τέτοιου τύπου».

«Ένα μπλοκάρισμα διαρκείας της αμερικανικής κυβέρνησης θα επέφερε μείωση της εμπιστοσύνης και αλλαγές στη συμπεριφορά των καταναλωτών και των επιχειρήσεων, και αυτό θα αποτελούσε σοβαρή τροχοπέδη για την αμερικανική ανάπτυξη» υπογράμμισε.

Αν το Κονγκρέσο δεν προχωρήσει σε αύξηση του ορίου του χρέους πριν από τις 17 Οκτωβρίου, οι Η.Π.Α. κινδυνεύουν να βρεθούν πολύ γρήγορα σε αδυναμία να εκπληρώσουν ορισμένες από τις δεσμεύσεις τους.

Πηγή: AΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...