Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Πάγκαλος: Να καταργηθεί η 28η Οκτωβρίου

Πάγκαλος: Να καταργηθεί η 28η Οκτωβρίου facebook share
Υπέρ της κατάργησης των εκδηλώσεων για την εθνική εορτής της 28ης Οκτωβρίου τάχθηκε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, εισηγούμενος τη διατήρηση μόνο της 25ης Μαρτίου ως εθνικής εορτής.
Με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm, ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, τονίζοντας πως θα έπρεπε να καταργηθεί.

«Κατ' αρχήν, είναι εντελώς γελοίο και απαράδεκτο να γίνεται σχολική παρέλαση. Το θεωρώ απαράδεκτο. Βεβαίως και πρέπει να γίνονται σχολικές εορτές την 25η Μαρτίου και ίσως στην 28η Οκτωβρίου, γιατί έχουμε δύο εθνικές εορτές. Αλλά πρέπει να περιορίζονται στο χώρο του σχολείου.

Κάντε μια δημοσκόπηση και αν ο λαός συνεχίσει να θέλει να βλέπει την παρέλαση, το θέμα είναι πώς θα την κάνουμε με τα λιγότερα δυνατά έξοδα. Ο Αβραμόπουλος βρήκε χορηγό για τα έξοδα και πολύ καλά έκανε. Είμαι υπέρ της ιδέας… Οργανώστε μια εκστρατεία, λοιπόν, να καταργηθούν οι σχολικές παρελάσεις.

Δεύτερον, θεωρώ απαράδεκτο να έχουμε δύο εθνικές εορτές. Μία εθνική εορτή έχουμε: 25η Μαρτίου. Αυτή είναι η εθνική εορτή. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν ιστορικά γεγονότα που πρέπει να τιμούμε. Ας κάνουμε γιορτές στο σχολείο, αλλά δύο παρελάσεις το χρόνο είναι υπερβολικό». δήλωσε σχετικά ο πρώην υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...