Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Ελεύθεροι οι δύο κάτοικοι της Ιερισσού-Χαρμόσυνα χτύπησαν οι καμπάνες

 
Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης αποφάσισε την αποφυλάκιση των δύο κατοίκων, του Γιώργου και του Βασίλη, χωρίς εγγυήσεις αλλά με περιοριστικούς όρους, που είχαν προφυλακιστεί στα μέσα Απριλίου για την υπόθεση του εμπρησμού στο εργοτάξιο της Ελληνικός Χρυσός στις
Σκουριές.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη μιλώντας στο tvxs.gr τόνισε πως πρόκειται για μια μεγάλη νίκη του κινήματος και υπογράμμισε πως καταρρέει η θεωρία των δύο άκρων. «Συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη», αναφέρει. Για δικαίωση και «μέρα χαράς» κάνουν λόγο οι κάτοικοι.
Οι κάτοικοι της Ιερισσού κάνουν λόγο για μια νίκη του κινήματος ενάντια στα μεταλλεία χρυσού αλλά και στη θεωρία των δύο άκρων που επιχειρεί να προβάλλει η κυβέρνηση συκοφαντώντας το κίνημα των κατοίκων της Χαλκιδικής.
Χαρμόσυνα χτύπησαν οι καμπάνες της Ιερισσού. Κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους και υποδέχτηκαν με πανηγυρισμούς τους δύο συναγωνιστές τους που αποφυλακίστηκαν χωρίς όμως να ξεχάσουν τους άλλους δύο που παραμένουν ακόμη προφυλακισμένοι. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να κατατεθούν αιτήσεις για άρση του μέτρου της προσωρινής κράτησης και για τους άλλους δύο κατοίκους.
«Ακόμη δύο Ιερισσιώτες είναι άδικα προφυλακισμένοι εδώ και τρεις μήνες. Γιάννη και Δημήτρη έρχεται η σειρά σας», αναφέρεται σε ανάρτηση στο Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων.
Για «κατάρρευση της θεωρίας περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης» και δικαίωση του κινήματος κάνει λόγο και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη μιλώντας στο tvxs.gr. «Eίναι μια μεγάλη νίκη του κινήματος. Συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη που θα είναι καταρχήν η αποφυλάκιση των άλλων δύο που είναι φυλακισμένοι, ο τερματισμός των διώξεων όλων αυτών που διώκονται και τελικά η αποχώρηση της Ελληνικός Χρυσός από την περιοχή μας», τόνισε.
Ο Κατερίνα Ιγγλέζη, αναφερόμενη στο κατηγορητήριο που γίνεται λόγος για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης», επισήμανε πως «προσπαθούνε να συμψηφίσουνε ένα παλλαϊκό κίνημα, το οποίο παλεύει για τη ζωή τη δική του για τη ζωή του τόπου του, με χρυσαυγίτες μαχαιροβγάλτες νεοναζιστές οι οποίοι απαξιώνουν εντελώς την ανθρώπινη ζωή»
Παράλληλα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε πως θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για τα δημοσιεύματα που την εμπλέκουν στην εμπρηστική επίθεση κατά του εργοταξίου της Ελληνικός Χρυσός. «Είναι αδιανόητο αυτό που γράφουν. Δεν υπάρχει κανένα στοιχεία που να αποδεικνύει κάτι τέτοιο. Θα προσφύγω στη δικαιοσύνη για τα ψευδή και συκοφαντικά δημοσιεύματα». Πρόθεση της κ. Ιγγλέζη είναι τα χρήματα από την αγωγή να δοθούν για στήριξη του αγώνα των κατοίκων στις σκουριές.
Πνίγηκαν στις αγκαλιές των συγχωριανών τους οι δύο κάτοικοι της Ιερισσού που βγήκαν
σήμερα από τη φυλακή, όπου για έξι μήνες, κρατούνταν κατηγορούμενοι για την εμπρηστική επίθεση στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές της Χαλκιδικής.
 
 tvxs.gr
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...