Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Όταν ο Μπάμπης, ο Σουγιάς, έχασε το ταμείο του ΟΠΑΠ









Ο Μπάμπης ο Σουγιάς, δύο μεγαλέμποροι κοκαίνης, 7 νταβατζήδες, 2 ιδρυτές τρομοκρατικών οργανώσεων, δύο επιχειρηματίες που έσπρωξαν ένα τρίτο να αυτοκτονήσει από πολυόροφο κτίριο του λιμανιού και 3 ντουζίνες μηντιάρχες-εκβιαστές του κέντρου και της περιφέρειας
αποκαλούν τον Μελισσανίδη "γκάγκστερ" επειδή δεν τους μοιράζει εκατομμύρια από τα λεφτά του.
Είναι τόσες οι συμμορίες που τάιζε η Βαστίλη του Περιστερίου που ακόμη οι αρχιμαφιόζοι που πιάστηκαν με τις παντόφλες μιτσούκο στις παραλίες δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν αυτό που συνέβη: Έχασαν το ταμείο, που έκοβε αγόγγυστα εκατομμύρια για τα βίτσια τους, μέσα από τα χέρια τους.
Ίσως είναι η πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά που τόσες πολλές συμμορίες που ζούσαν από τα λεφτά ενός (παρα) κρατικού οργανισμού απαιτούν από τον ιδιώτη επιχειρηματία που αγόρασε το μαγαζί να εξακολουθήσει να τους ταίζει, να ικανοποιεί όλα τους τα γούστα, όπως συνέβαινε ως τώρα.
Το τι ανακαλύπτουν καθημερινά οι άνθρωποι της EMMA DELTA στο προθάλαμο του Παλατιού της Μαφίας, δεν λέγεται. Κι ακόμη δεν έχουν μπει για τα καλά στα ενδότερα.
Τα σχετικά ευρήματα και οι λίστες με τις συμμορίες που πάνω από μισό αιώνα ζούσαν από τα ταμεία του ΟΠΑΠ θα εκτεθούν πολύ σύντομα σε δημόσια θέα.
Δεν είναι μόνο ο Μελισσανίδης που έχει βάλει-όπως είναι λογικό τους ανθρώπους του να ξεσκονίσουν την γυαλιστερή παράγγα του παρακράτους-είναι και ένας στρατός από ειδικούς λογιστές με εξειδικευμένη εμπειρία στις απάτες και στην λειτουργία του λογισμικού των συμμοριών που μπαίνουν σιγά σιγά στο κτήριο του Περιστερίου.
Η πώληση του ΟΠΑΠ, για όσους γνωρίζουν τι ακριβώς συνέβαινε με το συγκεκριμένο Ναό του Εγκλήματος, έχει πιο βαρύνουσα σημασία από την παράδοση της χώρας στο Μνημόνιο. Από τον ΟΠΑΠ ζούσε το διαπλεκόμενο με την εξουσία  παρακράτος της μεταπολίτευσης: το πολιτικό, το επιχειρηματικό, το μηντιακό αλλά και ένα σκασμό σύλλογοι-συμμορίες της περιφέρειας.
Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι ο ΟΠΑΠ, δεκαετίες τώρα, ήταν άθελά και εν αγνοία του και χορηγός-κι αυτό θα αποδειχθεί σύντομα-στην διακίνηση ναρκωτικών μέσα από οργανωμένους «οπαδούς» των ομάδων.
Μέσα από αυτόν εδώ τον Ναό του Εγκλήματος συγκεκριμένες φαμίλιες της χώρας «κέρδιζαν» ακόμη και στημένα δελτία του προπό αλλά και του στοιχήματος δευτερόλεπτα «πριν» κλείσει ο χρόνος κατάθεσης.
Σε λίγο στον ΟΠΑΠ μπαίνει επικεφαλής Τσέχος τεχνοκράτης με εμπειρία στο παιγνίδι. Το μαγαζί άλλαξε χέρια. Ανήκει πλέον σε πολυεθνικό όμιλο που γνωρίζει το σπορ από όλες τις πλευρές του.
Μέσα από την πώληση του ΟΠΑΠ περνάει η αλλαγή της Ελλάδας. Μια χώρα που για πάνω από μισό αιώνα παρέμεινε αιχμάλωτη στο έλεος μιας συγκεκριμένης κλίκας συμφερόντων, η οποία είχε στον έλεγχό της κλειδιά του Περιστερίου.
Εκείνη αποφάσιζε ακόμη και για ποιοί θα εκλεγούν βουλευτές στην περιφέρεια μια και χρηματοδοτούσε εκστρατείες ανθρώπων που θεωρούσε ή που είχαν δώσει όρκους πίστης στην ομάδα. Μέσω του ΟΠΑΠ ελέγχονταν ασφυκτικά η πολιτική και μηντιακή ζωή της χώρας.
Τα τελευταία χρόνια ο ΟΠΑΠ και οι τράπεζες (με τα δάνεια και την διαφήμιση οι δεύτερες) στήριζαν το μηντιακό σύστημα. Κι αν οι τράπεζες που ως τώρα ήταν ιδιωτικές είχαν κάθε δικαίωμα να αποφασίζουν σε ποιους νεόκοπους αλλά και «παραδοσιακούς» μηντιάρχες θα δώσουν τα ωραία τους εκατομμύρια ευρώ δάνεια (και διαφήμιση), δεν συνέβαινε το ίδιο με τον ΟΠΑΠ. Το μαγαζί του Περιστερίου είχε την εξής ιδιομορφία: Ήταν μεν κρατικό αλλά τα κλειδιά του ταμείου βρισκόταν τόσο σε ιδιώτες -που μόνο κονόμαγαν χωρίς να βάζουν μία- αλλά και στις εκάστοτε κυβερνήσεις. Από την συγεκριμένη δυαρχία προέκυπτε κάθε χρόνο η λίστα των χορηγιών και των διαφημίσεων η οποία εκτός από τους έντιμους αποδέκτες των χορηγιών και της διαφήμισης περιελάμβανε όλα σχεδόν τα ονόματα του ποινικού μητρώου της Ασφάλειας αλλά και ακόμη περισσότερα-ανάμεσά τους και φυγόδικους που δεν έχουν συλληφθεί.
Ιδιαίτερο ρόλο στη ροή του χρήματος έπαιζαν και οι κατά καιρούς νομικοί σύμβουλοι του Οργανισμού για τους οποίους η EMMA DELTA οργανώνει ειδικούς φακέλους με προορισμό την Δικαιοσύνη.
Ακόμη και να ήθελε ο όποιος Μελισσανίδης να συνεχίσει το ίδιο delivery χρήματος αυτό πλέον είναι αδύνατο.
Ως εκ τούτου μηντιάρχες, σύλλογοι, μαφιόζοι, πολιτικάντηδες, βλαχοδήμαρχοι και πάσης φύσεως εκβιαστές και συμμορίες που περίμεναν να ζήσουν από τον ΟΠΑΠ (ή να αποπληρώσουν τα δάνειά τους) θα πρέπει να αναζητήσουν αλλού την κότα με τα χρυσά αυγά...
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...