Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013

Να καταδικαστεί και να εγκλειστεί δια βίου στη φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Η πρόταση έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από το ακροατήριο - Ο Άκης ήταν εθισμένος στη λεύκανση μαύρου χρήματος είπε ο αναπληρωτής εισαγγελέας που υπαινίχθηκε ότι ο πρώην υπουργός Άμυνας «ασέλγησε» σε βάρος του ελληνικού λαού - Γιατί ο εισαγγελικός λειτουργός είπε ότι η δίκη θυμίζει την υπόθεση Λαμπράκη

«Τα εκατομμύρια δεν ανευρέθησαν όλα. Κύριος οίδε σε ποιες κρύπτες είναι κρυμμένα», είπε ο αναπληρωτής εισαγγελέας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος συντασσόμενος με την άποψη της εισαγγελέως Γεωργίας Αδειλίνη ότι υπάρχουν χρήματα απο δωροδοκίες που δεν έχουν εντοπιστεί.

Προς στιγμή στο δικαστήριο δημιουργήθηκε ένταση όταν ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση του θυμίζει την υπόθεση Λαμπράκη. Μάλιστα διάβασε και απόσπασμα από το βιβλίο «Ζ» του Βασίλη Βασιλικού. Στο απόσπασμα περιεγράφετο το πώς οι αστυνομικοι «πέταγαν τα δεν ξέρω» στον ανακριτή που ερευνούσε την υπόθεση.

«Μην γίνεστε υβριστής. Πολύ ψηλά στοχεύσατε. Με παρομοιάζετε με τους δολοφόνους του Λαμπράκη;», εξερράγη ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Πρόεδρος: Αν δεν αντέχετε μπορείτε και να αποχωρήσετε...

Ακης Τσοχατζόπουλος : Όλα τα αντέχω αλλά αυτό κ. Πρόεδρε; Εσείς θα το αντέχατε;

Πρόεδρος: Ένα απόσπασμα διαβάζει ο εισαγγελέας...

Ακόμη, στην αγόρευσή του ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων:

- Ο Τσοχατζόπουλος είχε σχεδιάσει την δράση της εγκληματικής οργάνωσης. Συμπεριφέρθηκε ως εγκληματίας του λευκού κολάρου.

- Βρέθηκαν στο γραφείο του έγγραφα για τις εξωχώριες εταιρείες. Και δεν είναι τα μόνα. Αυτά τα στοιχεία και άλλα θλιβερά βρέθηκαν στο γραφείο του παρ' ολίγον πρωθυπουργού της χώρας.

- Η Δεινοκράτους αγοράστηκε κατ' επιλογή της Αρετής Τσοχατζοπούλου. Τα πρόσωπα που μεσολάβησαν στην αγοραπωλησία ήταν για να αποχρωματιστεί το μαύρο χρήμα.

- Τα πάντα ήταν εικονικά. Ούτε τίμημα υπήρχε ούτε συμβόλαια.

-  Torcaso, Nobilis και Τσοχατζόπουλος είναι το ίδιο πρόσωπο.

- Ο πρώην υπουργός είναι η πηγή του κακού. Οι δράσεις των συγκατηγορούμενων του πηγάζουν όλες εξ αυτού.

-Η Βίκυ Σταμάτη δαπανούσε μεγάλα χρηματικά ποσά που γνώριζε από που προέρχονταν.

Αναπληρωτής εισαγγελέας προς Άκη: Έχετε διαπράξει ατιμωτικό έγκλημα

«Βρίσκεστε εδώ γιατί έχετε διαπράξει ένα ατιμωτικό έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού», τόνισε ο αναπληρωτής εισαγγελέας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος απευθυνόμενος στον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος έλαβε τον λόγο μετά την ολοκλήρωση της αγόρευσης της εισαγγελέως Γεωργίας Αδειλίνη, υπογράμμισε ότι ο πρώην υπουργός συμπεριφέρθηκε με τρόπο αλαζονικό απέναντι στην κοινωνία και απέναντι στους νόμους της πατρίδας του τα συμφέροντα της οποίας είχε δώσει όρκο ότι θα προστατεύει. Ο αναπληρωτής εισαγγελέας χαρακτήρισε «αυθάδη» και αλαζονική την συμπεριφορά του κ. Τσοχατζόπουλου. «Είναι πολλά τα ανομήματά του», είπε για τον κατηγορούμενο πρώην υπουργό ο αναπληρωτής εισαγγελέας.

Ο αναπληρωτής εισαγγελέας κάλεσε το δικαστήριο να αποφασίσει λαμβάνοντας υπ' όψιν το συναίσθημα του λαού. «Η δωροδοκία πολιτικών βρίσκει εμπόδιο τη Δικαιοσύνη» και χρησιμοποίησε μια πολύ βαριά έκφραση επισημαίνοντας οτι η Δικαιοσύνη θα ρίξει βαρύ τον πέλεκυ σε όσους αποδειχθεί ότι ασέλγησαν σε βάρος του ελληνικού λαού!

Ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ακόμη, χαρακτηριστικά:

- Είχε αλωθεί από το σύστημα των δωροδοκιών για τα εξοπλιστικά ο κρατικός μηχανισμός. Η άλωση έφτασε μέχρι τον υπουργό Άμυνας.

- Από τη Ferrostaal μέσω της ΜΙΕ του Μιχαήλ Ματαντού έφτανε μαύρο χρήμα στον Άκη Τσοχατζόπουλο.

- Πρέπει να είναι κανείς δικονομικά τυφλός, για να μην βλέπει ότι όλες οι offshore εταιρείες ήταν του Άκη Τσοχατζόπουλου.

- Μέσω αυτών των εταιρειών κινούνταν με φρενήρη ρυθμό πλημμυρίδα εκατομμυρίων.

- Ο Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν εθισμένος στη λεύκανση μαύρου χρήματος.

- Ο πρώην υπουργός μιλάει για σκευωρία. Να θυμηθούμε εδώ τον «Αλχημιστή» του Πάολο Κοέλιο. Τι θέλει δηλαδή να μας πει; Ότι όλο το σ'υμπαν συνωμότησε εναντίον του; Κανείς δεν συνωμότησε εναντίον του. Ήταν όλοι οι συγκατηγορούμενοί του συνεννοημένοι για να τον επιβαρύνουν;

Ακόμη, ο αναπληρωτής εισαγγελέας κάλεσε το δικαστήριο να μην απογοητεύσει με την απόφασή του το δεινά χειμαζόμενο ελληνικό λαό και τόνισε ότι ούτε η δίκη είναι πολιτική ούτε πολιτικά τα εγκλήματα του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ακόμη, είπε ότι οι συμβάσεις για τους TOR-M1 δεν θα υπογράφονταν, αν δεν απαιτούνταν πρώτα από τον πρώτο κατηγορούμενο, τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τη λοιπή εγκληματική ομάδα,  χρήματα από τη ρωσική Antey.


Άκης: Ψεύδεσθε ασύστολα


Ο πρώην υπουργός Άμυνας κατηγόρησε τον εισαγγελέα ότι ψεύδεται ασύστολα. Αφορμή αποτέλεσε η αναφορά του εισαγγελέα για τις αγορές και τις αγοραπωλησίες της Torcaso. «Πού βρέθηκαν τόσα εκατομμύρια; Από την βουλευτική αποζημίωση;», είπε ο εισαγγελέας.

Κλείνοντας την αγόρευσή του ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε για τον Άκη Τσοχατζόπουλο: «Να καταδικαστεί και να εγκληστεί διά βίου στη φυλακη. Εύχομαι αυτή να είναι και η απόφασή σας», είπε.

Κάποιοι από το ακροατήριο ξέσπασαν σε χειροκροτήματα προκαλώντας την αντίδραση του προέδρου. «Δεν είναι εδώ θέατρο», είπε. Η δίκη Τσοχατζόπουλου θα συνεχιστεί αύριο.

Όσον αφορά την ενοχή των κατηγορουμένων, ο κύριος Παναγιωτόπουλος συντάχθηκε πλήρως με την πρόταση της κ. Αδειλίνη.
 protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...