Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Εισαγγελέας: Ο Τσοχατζόπουλος δωροδοκήθηκε και ξέπλενε το «μαύρο» χρήμα επενδύοντας σε ακίνητα

 

Καταπέλτης η εισαγγελέας για τον πρώην υπουργό - Χρησιμοποίησε την εξουσία του ως υπουργός για ιδιοτελείς σκοπούς - «Οι μεσάζοντες των εταιρειών έκοβαν βόλτες στους διαδρόμους του υπουργείου»


Καταπέλτης είναι στην αγόρευσή της η εισαγγελέας Γεωργία Αδειλήνη για την ενοχή του Άκη Τσοχατζόπουλου και μερίδας συγκατηγορουμένων του.


«Ο Άκης Τσοχατζόπουλος γνώριζε και του ήταν αδιάφορο ότι οι μίζες μετακυλίονται στις πλάτες του κατάχρεου ελληνικού λαού», είπε η εισαγγελέας στην αγόρευσή της και σημείωσε πως ο πρώην υπουργός ξέπλενε το μαύρο χρήμα που έλαβε από τις εταιρείες Ferrostaal και Antey, στον χώρο του real estate, τον οποίο όπως είπε, γνώριζε λόγω της ιδιότητάς του ως πολιτικός μηχανικός.

Η κ. Αδειλήνη τόνισε πως το περιβάλλον της εποχής σε ό,τι αφορά στις προμήθειες οπλικών συστημάτων, με ευθύνη των κομμάτων, ήταν τέτοιο που επέτρεψε στον Ακη Τσοχατζόπουλο να χρησιμοποιήσει την εξουσία του ως υπουργός για ιδιοτελείς σκοπούς.

Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της υποστηρίζει ότι ο πρώην υπουργός δωροδοκήθηκε και επισημαίνει πως εξουσιοδότησε τον Νίκο Ζήγρα από το 1997 «προκειμένου να ανοίξει λογαριασμό στην Ελβετία έτσι ώστε ο ίδιος (ο πρώην υπουργός) να κρυφτεί πίσω από αυτόν».

Κατά την εισαγγελέα, επιβεβαιώθηκαν από την ακροαματική διαδικασία οι ισχυρισμοί του Νίκου Ζήγρα σύμφωνα με τους οποίους στους λογαριασμούς που ανοίχτηκαν κατέληγαν τα χρήματα από τις δωροδοκίες.

Στην αγόρευσή της, η εισαγγελέας δεν παρέλειψε να αναφέρει πως το γραφείο στο Άκη Τσοχατζόπουλου βρέθηκαν έγγραφα που αφορούσαν τις εξωχώριες εταιρείες μέσω των οποίων διακινήθηκε το μαύρο χρήμα. «Οι μίζες μετουσιώθηκαν σε ακίνητα των μελών της οικογένειας Τσοχατζόπουλου» είπε η κ. Αδειλήνη και συμπλήρωσε πως εμπαίζουν τον κοινό νου ο Ακης Τσοχατζόπουλος και ο Ιωάννης Σμπώκος, όταν υποστηρίζουν πως στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν γίνονταν δωροδοκίες.

«Δεν ήταν και τόσο δύσκολο να εντοπίσει κανείς τους μεσάζοντες των εταιρειών, έκοβαν βόλτες στους διαδρόμους του υπουργείου», είπε η εισαγγελέας.

Σε ό,τι αφορά στη ζημία του ελληνικού Δημοσίου, η κ. Αδειλήνη υποστήριξε ότι «οι μίζες επιβάρυναν το Δημόσιο με την πλασματική επαύξηση της αξίας των αντισταθμιστικών οφελημάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...