Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2013

Στο σκαμνί στελέχη 4 κορυφαίων Ελληνικών Τραπεζών για τα θαλασσοδάνεια στον Καρούζο!


 

καρουζος γυναικα

Στελέχη 4 ελληνικών τραπεζών που ενέκριναν αφειδώς δάνεια άνω των 300 εκατομμυρίων ευρώ στον όμιλο επιχειρήσεων του προφυλακισμένου επιχειρηματία Ιωάννη Καρούζου είναι πλέον υπόλογοι για κακουργηματική απιστία. 

Η έρευνα της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου κατέληξε στο συμπέρασμα πώς υπήρξε εκτεταμένη φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος από τον όμιλο επιχειρήσεων Καρουζου, ενώ ταυτόχρονα εξέδωσε ένταλμα σύλληψης με το οποίο συνελήφθη η πρώην σύζυγος του επιχειρηματία , Ρεββεκα Σκαφτουρα.

Όλα ξεκίνησαν μετά τις καταγγελίες του Ιωσήφ Λιβανού για ξέπλυμα μαύρου χρήματος μάσα από τις διαδοχικές επενδύσεις σε ακίνητα του Ομίλου Καρούζου.

Συγκεκριμένα, η δίωξη αφορά τα αδίκημα της φοροδιαφυγής και άμεσης συνέργειας καθώς και της έκδοσης εικονικών τιμολογίων. Αυτά αποδίδονται στον στενό πυρήνα της οικογένειας και του λογιστή του Ι. Καρουζου καθώς και εκπρόσωπων εταιρειών που ενεπλάκησαν στην αγοραπωλησία των επίμαχων ακίνητων.

Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει απιστία κακουργηματική για τις εγκριτικές επιτροπές δανείων 4 τραπεζών με ηθικούς αυτουργούς το ζεύγος Καρουζου-Σκαφτουρας. 

Και τέλος, ξέπλυμα μαύρου χρήματος για τον επιχειρηματία και συνεργάτες του στο πλαίσιο δράσης εγκληματικής ομάδας. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα ευρήματα της έρευνας, η φοροδιαφυγή ξεπερνά τα τριάντα εκατομμύρια ευρώ και ο δανεισμός ξεπερνά τα 300 εκατ. ευρώ.

Η εισαγγελική έρευνα έκλεισε χωρίς να βρεθούν στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα.

Η δικαστική διερεύνηση ανατέθηκε στον ανακριτή Γ. Ανδρεάδη ενώπιον του οποίου θα απολογηθούν όλοι οι κατηγορούμενοι.

Τις διαστάσεις του θέματος αλλά και την  εμπλοκή στελέχους κορυφαίας συστημικής Τράπεζας στην υπόθεση είχε αποκαλύψει από τις 31-1-2013 ο Lykavitos.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...