Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Ξαφνικός θάνατος: Μετά την ΕΡΤ η αμυντική βιομηχανία;


Ο ξαφνικός θάνατος της ΕΡΤ με τον τρόπο που έγινε δείχνει τι έχει στο μυαλό της η κυβέρνηση για το αμέσως επόμενο διάστημα. “Ξαφνικός θάνατος” …παντού ρισκάροντας βέβαια μια δική της εξίσου ξαφνική …ανακοπή!
Επόμενο πεδίο “θανάτου” το έχουμε γράψει εδώ και καιρό είναι η αμυντική βιομηχανία. Σχεδόν το
έχουν ανακοινώσει και το δείχνουν με τον απόλυτο παραλογισμό με τον οποίο αντιμετωπίζουν το θέμα.
Τα ΕΑΣ όπως έχει γράψει το Onalert έχει προτάσεις για παραγωγή πυρομαχικών από την αμερικανική εταιρεία ΑΤΚ αξίας 180 εκατομμυρίως δολαρίων. Τα ΕΑΣ όμως δεν έχουν διοίκηση εδώ και μήνες! Για την ακρίβεια, έχουν έναν παραιτημένο πρόεδρο και δύο …εν αναμονή προέδρους!!! Έναν απόστρατο πτέραρχο κι έναν απόστρατο ναύαρχο! Ο πρώτος αναμένει…μετάθεση για την ΕΑΒ η οποία όμως επίσης “ψυχορραγεί”. Αστεία πράγματα θα λέγαμε αν η χώρα δεν ζούσε μια τραγωδία. Γι΄ αυτό και είναι τελικά δραματικά ανεύθυνος ο τρόπος που η κυβέρνηση διαχειρίζεται το θέμα.
Δεν ξεχνάμε βέβαια το εξαιρετικά λεπτό θέμα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Λεπτό γιατί εκεί βρίσκονται τρία υποβρυχια τύπου 214, τα οποία το ΠΝ “καίγεται” να παραλάβει. Η κυβέρνηση ανεπισήμως δηλώνει …αισιόδοξη. Αλλά δεν εξηγεί σε κανέναν που στηρίζει την αισιοδοξία της.
Όσο για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας; Η λύση που παρουσιάστηκε ως σωτήρια αρχίζει ήδη να δέχεται μαζικά πυρά και αμφισβητείται ευθέως.
onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...