Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Η ΕΡΤ σίγησε - Η ΕΣΗΕΑ εξακολουθεί να απεργεί...




 Να ανασταλεί η απεργία της ΕΣΗΕΑ

Για πολλοστή φορά την ώρα που έχουμε δραματικές πολιτικές εξελίξεις  μετά την απόφαση της κυβέρνησης για προσωρινό κλείσιμο και αναδιάρθρωση της ΕΡΤ, η κοινή γνώμη μένει χωρίς ενημέρωση.

Η απόφαση της ΕΣΗΕΑ για στάση εργασίας των δημοσιογράφων, έχει σαν αποτέλεσμα να εκπέμπει μόνο η ΕΡΤ,-που πάει για κλείσιμο- και να 'ναι κλειστά τα δελτία ειδήσεων των Οκτώ, και τα μεγάλα δημοσιογραφικά sites στο internet.

Αυτό παρότι μπορεί να έχουμε και καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις, ανάλογα με την στάση που θα πάρουν τα κόμματα της συμπολίτευσης στην εν λόγω απόφαση. Είναι κατανοητό σ' όλους ότι στο κλείσιμο της ΕΡΤ, η ΕΣΗΕΑ και οι δημοσιογράφοι πρέπει να 'χουν τον πρώτο λόγο.

Κάθε αντίδραση είναι δικαιολογημένη όμως η απαγόρευση της ενημέρωσης είναι ΛΑΘΟΣ αντίδραση. Πέραν του ότι θίγεται  το δικαίωμα της ελεύθερης πληροφόρησης της κοινής γνώμης για να ακουσθούν όλες οι απόψεις, πέραν του ότι τελικά αποδυναμώνονται οι ίδιοι οι υπό απόλυση εργαζόμενοι της ΕΡΤ, υπάρχει ο κίνδυνος να συντελεστούν σημαντικές πολιτικές διεργασίες στο ΣΚΟΤΑΔΙ και όχι σε πλήρη διαφάνεια.

Δηλαδή, αν πέσει η κυβέρνηση, όπως και θα 'θελαν πολύ, θα το μάθουμε από το Reuters;
Μπροστά  στα καταιγιστικά γεγονότα η ΕΣΗΕΑ  επιβάλλεται να  επανεξετασει την στάση της, πριν την προσπεράσει  η ίδια η πραγματικότητα.

Eτσι κι αλλιώς με τόσα blogs και sites να λειτουργούν ανεπηρέαστα, και  κάποιους περιεφερειακούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς το μόνο που πετυχαίνουν με την στάση εργασιάς είνaι να δείξουν ότι μπορεί να υπάρχει ενημέρωση και χωρίς επαγγελματίες δημοσιογράφους! Εκτός κι αν διατάξουν να διαγράφεται όποιος συνάδελφος χρησιμοποιεί το Twitter, όπως έκανε ο Ερντογάν.

Ο αγώνας των  δημοσιογράφων γίνεται πάντα για να ακούγονται φωνές. Η σιωπή συμφέρει μόνο την εξουσία.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Προς νέα απεργία

Μέτα τις δραματικές εξελίξεις στην ΕΡΤ πυρετώδεις ήταν οι διεργασίες και σε συνδικαλιστικό επίπεδο καθώς ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ προσανατολίζονται προς νέα 48ωρη απεργία μετά τη λήξη στη 1 τα ξημερώματα της στάσης εργασίας που είχε προκηρυχθεί το απόγευμα της Τρίτης.

Τα σενάρια που κυκλοφορούσαν το βράδυ της Τρίτης ανέφεραν πως το διασωματειακό αποφάσισε την προκήρυξη νέας 48ωρης απεργίας για Τετάρτη και Πέμπτη ενώ ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προσανατολίζονται στην κήρυξη 24ωρης απεργίας είτε την Τετάρτη είτε την Πέμπτη.
protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...